Aanval van Ken Rovers in de thuiswedstrijd tegen Vives van 25 januari. | Foto: Alexander van Duijvenboden
Aanval van Ken Rovers in de thuiswedstrijd tegen Vives van 25 januari. | Foto: Alexander van Duijvenboden Foto: A. van Duijvenboden

RVV H1 houdt selectie bijeen en verlengt met Walleze

n Huidige bezetting van 10 spelers is erg dun

Volleybal n Afgelopen zaterdag zou RVV heren 1 tegen Spaarnestad heren 1 moeten spelen. Waar Spaarnestad in de eerste ontmoeting de vloer aanveegde met het net gepromoveerde RVV (0-4), liggen de verhoudingen nu compleet anders.

Waar RVV na dit – abrupt geëindigde – seizoen promoveert naar de 1e divisie, blijft Spaarnestad met lege handen achter in de 2e divisie. Aangezien er ook door de heren van RVV niet getraind mag worden, is het belangrijk dat er wordt gewerkt aan de selectie en staf voor volgend seizoen en dat lukt RVV aardig.


digitaal bijeen

Afgelopen week is de selectie digitaal bijeengekomen en werd duidelijk dat de selectie intact blijft. Wel is door de spelers en staf duidelijk gemaakt dat de huidige bezetting (tien spelers) erg dun is. RVV kampte afgelopen seizoen met de nodige blessures en dat zorgde voor beperkte (wissel)mogelijkheden voor trainer/coach Walleze.

De druk in de 1e divisie is hoger en daarmee de belasting op de spelers nog groter. Kortom, de selectie moet breder. En bij voorkeur worden er twee mid-blocks toegevoegd aan de selectie. Op dit moment worden de eerste contacten gelegd om dit te bewerkstelligen. En uiteraard, als er interessante opties voor andere posities voorbijkomen, zal dat zeker worden overwogen.


Avontuur verlengen

Naast dat de selectie hetzelfde blijft, zal ook de staf intact blijven. Het bestuur van RVV is tot overeenstemming gekomen met trainer/coach Sven Walleze om zijn Katwijkse avontuur te verlengen.

Van beide kanten waren er voldoende positieve aanknopingspunten om deze mooie samenwerking te continueren.

Naast zijn werkzaamheden voor het eerste heren team heeft Walleze ook enkele activiteiten voor de jeugd gedaan. Ook voor komend jaar ligt dat in de lijn der verwachting, maar dit is nog niet concreet ingevuld.

Kortom, het fundament voor volgend seizoen is aanwezig, maar er moet verder gebouwd worden om ook in de 1e divisie mooie prestaties neer te zetten.




De druk in de 1e divisie is hoger en daarmee de belasting op de spelers nog groter