Afbeelding
Foto: pr

Rijnsburgse start crowdfunding

rouwen n Voor foto-essay over ziek zijn en verbondenheid. Een goede gezondheid en elkaar nabij kunnen zijn. Als deze tijd één ding leert, is het wel hoe belangrijk dit voor ons is.


De in Rijnsburg geboren en opgegroeid fotograaf Gerdien Wolthaus Paauw (1965) kiest er dan ook voor de geplande crowdfunding voor haar foto-essay ‘Zul je met mij’ te laten doorgaan. Want ziekte en verbondenheid zijn belangrijke thema’s in dit werk.


Briefjes

Wat is het juiste moment voor een hernieuwde kennismaking met een overleden dierbare? Twintig jaar nadat haar moeder (Pieta Wolthaus-Paauw, Rijnsburg) in 1995 stierf aan de dodelijke spier-zenuwziekte ALS, deed Gerdien wat ze tot dan toen niet durfde. Ze opende de doos met ‘levenstekens’ van haar moeder: briefjes die zij schreef, omdat ze niet meer kon praten. Ook zocht Gerdien mensen op die haar moeder goed hadden gekend.


De briefjes en deze contacten inspireerden haar tot prachtige, associatieve foto’s. De beelden vormen het hart van ‘Zul je met mij’. Ze zijn aangevuld met de inhoud van enkele briefjes en flarden van gesprekken.

Lees verder op pagina 17.





Word Vriend van de Rijnsburger!

samen n De Rijnsburger maakt deel uit van de lokale samenleving en wordt door veel inwoners gespeld. Ook in deze coronatijd is de Rijnsburger een belangrijke bron van informatie.


Al tientallen jaren krijgt u de Rijnsburger wekelijks gratis in uw brievenbus. Door het abrupt wegvallen van een groot aantal adverteerders wordt het steeds moeilijker om de Rijnsburger kosteloos huis aan huis te verspreiden. Toch kiezen wij er juist in deze diep tragische crisis, waarin de eenzaamheid steeds groter wordt, voor om ook u het lokale nieuws niet te onthouden. Dit doen wij vanuit onze bedrijfsdoelstelling om spiegel en cement in de samenleving te zijn.

Vriend

Om de krant uit te kunnen blijven geven, is uw steun noodzakelijk. Daarom doen we nadrukkelijk een beroep op onze lezers. U kunt ons steunen door ‘Vriend van de Rijnsburger’ te worden. Dat kan door op de website van onze krant allesoverkatwijk.nl in de menubalk de knop ‘Vriend worden’ aan te klikken en één van de mogelijkheden te kiezen.


Natuurlijk kunt u uw donatie ook rechtstreeks overmaken op

bankrekeningnummer NL39RABO 0331 7655 43 ten name van uitgeverij Verhagen. Mogen wij op u rekenen? Onze dank is groot.