Intelligente lockdown tot 28 april

Alert n De intensive care’s in de ziekenhuizen lopen vol, maar de piek van het aantal zieke mensen besmet met het coronavirus, wordt pas later verwacht.

Reden voor het kabinet om de maatregelen om besmetting van het coronvirus te voorkomen, te verlengen tot in ieder geval 28 april 2020. Deze mededeling deed premier Mark Rutte afgelopen dinsdagavond. Daarbij riep hij alle Nederlanders op om vol te houden. Hoe moeilijk dit soms ook is. ‘Alleen samen krijgen we dit coronavirus onder controle’, aldus Rutte.

Dat betekent voor iedereen: blijf en werk zoveel mogelijk thuis. Als je kucht-hoest of verkouden bent mag je niet naar buiten. Bij koorts moet het volledige huishouden thuisblijven. Alleen voor mensen die werkzaam zijn in de vitale processen zijn er andere regels. Er mogen niet meer dan drie mensen bij elkaar op bezoek met daarbij een minimale afstand van 1,5 meter. Schud geen handen en was vaker je handen. Verpleeghuizen en andere woonvormen zijn gesloten voor bezoekers.


Elders in deze krant leest u een interview met wethouder Corien van Starkenburg 'om met elkaar deze crisis door te komen'.