Afbeelding
Foto: pr

Van de redactie

Samen n vanwege het coranovirus en de voortgang laat Uitgeverij Verhagen zo lang mogelijk wekelijks haar kranten verschijnen, zodat iedereen ook via print op de hoogte blijft van het nieuws uit de woonplaats. Besloten is om De Rijnsburger op te nemen in de Katwijksche Post en deze samen met de Katwijk Speciaal samen te voegen tot één editie. Deze verschijnt op donderdag. Kopij voor de krant kan gestuurd worden naar: redactie@derijnsburger.nl.


Jubileum OV Rijnsburg uitgesteld

Geen n doorgang. Evenals de festiviteiten rond 75 jaar Bevrijding gaat ook het jubileumfeest 75 jaar Oranje Vereniging Rijnsburg niet door. Dit stond gepland in de laatste week van mei 2020. Het jubileumcomité is zich, samen met het bestuur van OV Rijnsburg, aan het beraden om dit jubileumfeest op passende wijze op een later tijdstip te vieren.


Grote Kerk blijft voorlopig open

stil n Van maandag tot en met zaterdag zal de Grote Kerk aan de Kerkstraat als plek van hoop, troost en bemoediging geopend zijn van 15.30 uur tot 17.30 uur. Er is dan ruimte voor gebed, stilte, het aansteken van een kaars of een gesprek met de gastheer of gastvrouw. Er mogen maximaal 5 bezoekers tegelijk aanwezig zijn, iedereen bewaart minimaal 1,5m afstand. Neemt u zelf een pen mee wanneer u een gebed wilt schrijven? De kerkenraad volgt de aanwijzingen van de overheid en de PKN op.

Ook de kerkdeur van de Gereformeerde Kerk Vrijgemaakt aan de Katwijkerweg is op twee momenten van de dag geopend om de nood bij de Here neer te leggen. Zie ook het artikel op pagina 19.