Afbeelding
Foto: CvdS

Wandelen door Dorpsweide

natuur n Door veel mensen wordt er de afgelopen weken heel wat afgewandeld. Je bent lekker buiten, bewegen is goed voor je en je ontdekt de woon- en leefomgeving eens op een andere manier.


Vanuit Rijnsburg, maar natuurlijk ook vice versa is de wandeling ‘rondje-pontje’ favoriet. Via de Valkenburgerweg wandel je richting Oegstgeest om vervolgens over de nieuwe brug over de Rijn naar Valkenburg te wandelen. In het midden van de brug heb je mooi uitzicht over de Dorpsweide om vervolgens door heen te wandelen. Tussen de verschillende wandelpaden door zijn er verschillende speeltoestellen. Opvallend is ook de ooievaarsbroedpaal. Op initiatief van enkele bewoners is deze in november jl. geplaatst. Ooievaars leven in de nabijheid van mensen. Ze nestelen bij voorkeur op menselijke bouwsels. Inmiddels heeft een ooievaarsstel de broedpaal weten te bemachtigen en wordt het nest in gereedheid gebracht.

Ooievaars hebben één legsel per jaar in april, met per nest 3-5 eieren die 33-34 dagen worden bebroed. Bijzonder om dit zo te aanschouwen. Vanuit de Dorpsweide wandel je via de Hoofdstraat richting het pontje en zit de wandeling ‘rondje-pontje’ erop. In deze coronatijd mogen er maar twee personen per keer worden overgezet. | Foto: CvdS.

Afbeelding