Corona niet twee maal?


Redt u het allemaal een beetje?

Alles staat op dit moment in het teken van het nieuwe Corona virus. Ook in de apotheek zult u merken dat er maatregelen zijn genomen.

Zo mogen er maximaal 2 mensen tegelijk in de apotheek, mensen met griepverschijnselen zoals koorts en/of hoest worden verzocht telefonisch te overleggen.

Ook wordt u gevraagd zoveel mogelijk afstand te houden van iedereen, minimaal 1,5 meter.

Daarnaast hebben wij ontsmettende handgel op de balie en wordt u verzocht die te gebruiken. Betalen met contant geld is helaas niet mogelijk, dus vergeet niet uw pinpas mee te nemen voor de zekerheid.

Houd er rekening mee dat wij meestal wel paracetamol op voorraad hebben, maar u maximaal 2 doosjes per persoon mag kopen.

U zult zich vast ook afvragen of u twee keer ziek kunt worden van het nieuwe Corona virus?

Dit vragen mensen zich af omdat er blijkbaar een vrouw in Japan twee keer ziek is geworden.

Het eerlijke antwoord is dat we het op dit moment nog niet weten.

Uit alle meningen tot nu toe blijkt echter dat het niet onredelijk is te verwachten dat de meeste mensen wel degelijk immuniteit kunnen opbouwen al na 1 besmetting.

Dat is toch een klein lichtpuntje.

Hopelijk zullen we het gauw weten als er naast een test voor het virus, ook een test op immuniteit beschikbaar is.

In de tussentijd is het helaas een beetje ‘pappen en nathouden’ en zorgen dat we niet besmet worden.

Mocht u griepverschijnselen krijgen, onthoudt dan dat er ook andere virussen op dit moment zijn die gelukkig een minder ernstige beloop hebben.

Heeft u vragen aan ons? Neem dan het liefst telefonisch contact met ons op, wij doen onze best u zo goed mogelijk te helpen. Apotheek Rijnsburg, Graaf Florislaan 9, telefoon 071-407114. Zorg goed voor elkaar.