Aangepaste dienstverlening gemeente

Info n Om de verspreiding van het Coronavirus tegen te gaan is onze dienstverlening voor de balies aangepast. Voor vragen, spoedzaken of aangifte van geboorte of overlijden kunt u contact opnemen via (071) 406 5000. U kunt in ieder geval t/m 5 april geen afspraken meer online maken.

Als u in overleg een afspraak hebt gemaakt en u krijgt toch ineens klachten, zoals neusverkoudheid, hoesten, keelpijn en koorts dan wordt u verzocht om opnieuw contact op te nemen via tel. 071-4065000. Bent u op het gemeentehuis, dan geven wij geen handen en verzoeken u, waar mogelijk, 1,5 meter afstand van elkaar te bewaren.


Milieustraat

De milieustraat is open maar ook daar geldt: kom alleen als het strikt noodzakelijk is en blijf weg als u last hebt van hierboven genoemde klachten.


Bijeenkomsten

Alle geplande gemeentelijke bijeenkomsten zijn voorlopig geannuleerd. De weekmarkt gaat vooralsnog door.


Spreekuren

Spreekuren met de burgemeester en met de wijkregisseurs gaan niet door en ook het inloopspreekuur van het Budget Informatie Punt vervalt. Inwoners kunnen vragen voor het Budget Informatie Punt mailen naar katwijk@plangroep.nl of bellen naar 071-4065141.


Samenlevingsloket en Team Sociale Ondersteuning

Het Samenlevingsloket en Team Sociale Ondersteuning zijn gesloten, maar u kunt nog wel telefonisch contact opnemen via tel. 071-4065000. Gemaakte afspraken blijven staan en worden zo veel mogelijk telefonisch en schriftelijk afgehandeld. Er worden geen huisbezoeken meer afgelegd.


Ondernemersvragen

Zelfstandig ondernemers worden zwaar getroffen. Heeft u vragen over gemeente gerelateerde zaken, dan kunt u mailen naar ondernemersinfo@katwijk.nl. Het kabinet wil mkb-bedrijven die door de Coronacrisis in financiële problemen dreigen te raken, helpen door garant te staan voor leningen. Meer informatie hierover vindt u op www.mkb.nl/corona en www.kvk.nl.


Alle informatie over maatregelen als gevolg van het coronavirus vindt u op www.rivm.nl. Gemeente gerelateerde informatie vindt u ook op www.katwijk.nl.


ChristenUnie Katwijk:                         Bidden en doen in onzekere tijden

Ingezonden n Afgelopen dagen zijn we overspoeld met berichten, indrukken en maatregelen over het coronavirus.

Het is duidelijk dat we ons gedrag moeten aanpassen om de uitbraak in Nederland en daarbuiten binnen beheersbare perken te houden. Onze illusies van maakbaarheid en controle staan op de tocht.

Onze gedachten en ons gebed zijn bij de zieken, bij kwetsbare medeburgers, hun naasten en bij allen op wie in de zorg en de hulpverlening een extra beroep wordt gedaan. Daar komt bij dat economische gevolgen flink knagen aan onze zekerheden. Sinds de horeca gedwongen is de deuren te sluiten, weten we dat daar bedrijven en banen in groot gevaar zijn. Maar ook de luchtvaart- en talloze andere sectoren worden direct of indirect getroffen. Voor onze gemeente Katwijk is de sierteelt (bloemen) zwaar getroffen. Dat betreft onze kwekers, handelaren en veilingmedewerkers. Burgemeester Visser luidt met een aantal collega’s dan ook de noodklok en vraagt in een brief aan de regering om acute maatregelen.

De overtuiging dat God groter is dan dit alles mag ook ontspanning geven en vertrouwen in de toekomst.

Daarom roepen wij iedereen op kalm te blijven, te doen wat gevraagd wordt om verspreiding van het virus te voorkomen en te doen wat je kunt doen in jouw omgeving. Gebed om gezondheid, hulpvaardigheid en wijsheid mag-hoeft daarbij niet te ontbreken.