Jan en Henk van der Nagel hebben officieel afscheid genomen van hun bedrijf. | Foto: pr.
Jan en Henk van der Nagel hebben officieel afscheid genomen van hun bedrijf. | Foto: pr. Foto: pr

n Afscheid Jan en Henk van der Nagel

aanpassen n In de Rijnsburger van vorige week stond een artikel waarin enkele onjuistheden stonden. Hierbij de juiste versie.

Op zaterdag 7 maart 2020 hebben Jan en Henk van der Nagel officieel afscheid genomen van hun bedrijf Fa. H. v.d. Nagel en Zn, waar ze bijna 60 jaar hun ziel en zaligheid aan hebben gegeven.

Als 2e generaties van dit familiebedrijf wat in 1937 is opgericht hebben ze hun steentje meer dan bijgedragen. Ze wisten zelf van niets en zijn met een smoes om 15.00 uur naar Het Buitenhuis aan het Valkenburgsemeer gelokt, waar eerst met de familie een bakje koffie werd gedaan, een film over het bedrijf werd vertoond en hun een fotocollage op canvas werd aangeboden van de afgelopen 60 jaar. De zeer goed bezochte receptie/reünie waar veel oud werknemers, vakantiekrachten, stagelopers en zakenrelaties waren uitgenodigd was erg gezellig, zo’n 80 oud werknemers ontmoeten elkaar weer na vele jaren, oude verhalen werden opgehaald en onder het genot van een hapje en drankje was het nog lang gezellig.De afscheid nemende firmanten waren natuurlijk zeer verrast met alles wat er voor hun geregeld was en namen de vele presentjes en lovende woorden hartelijk in ontvangst.


Op de foto: De afscheid nemende 2e generatie Jan en Henk van der Nagel met hun vrouwen en de 3e generatie Henk, Peter en Marcel van der Nagel.


n Grip op de Knip over armoedebeleid

Noodkreet n Grip op de Knip vindt dat de gemeente Katwijk meer moet doen voor mensen die de eindjes niet meer aan elkaar kunnen knopen.

Voorzitter Aad van der Hout van de vrijwilligersorganisatie slaakt een noodkreet richting politiek over armoedebestrijding. Volgens Van der Hout dreigen mensen te verdrinken in de geldzorgen. Daar kan de gemeenteraad van Katwijk wat aan doen, stelt hij. Meer aandacht voor preventie en vroeg signalering kan daarbij helpen, maar daar heeft de gemeente te weinig aandacht voor.

Van der Hout verwijst naar de bevindingen in van de Maatschappelijke agenda (MAG), waarin de gemeente aangeeft hoe de armoedebestrijding kan worden aangepakt. Van der Hout plaatst vraagtekens bij de aanpak. "Om enkele belangrijke doelstellingen uit de MAG te kunnen realiseren, ik noem deze nog maar even: zoveel mogelijk inwoners moeten mee kunnen doen en zoveel mogelijk inwoners schuldenvrij maken. Dat bereiken we niet door alleen een integrale aanpak. Wij zullen samen de handen meer uit de mouwen moeten steken om die kraan langzaam dicht te gaan draaien door veel meer aandacht voor preventie en vroeg signalering." Vorige week werd het onderwerp behandeld door de raadscommissie. De suggesties van Grip worden hoogstwaarschijnlijk gebruikt bij een herijking van het armoedebeleid. Voorzitter Van der Hout hoopt er het beste van.





,,Maar wij moeten de vinger aan de pols blijven houden om het college en de raad 'bij de les' te houden. ‘’



lijke organisaties, waarin mensen kunnen testen hoe ze er financieel voorstaan) en een gemeentelijke kredietbank of een regeling die schulden overneemt.

Van der Hout vindt dat een groot deel van de in problemen verkerende huishoudens in Katwijk geholpen zouden zijn met het ter harte nemen van de adviezen van Grip op de Knip.