Bewoners van de Van der Natstraat zijn dolblij met duofiets. | Foto: pr.
Bewoners van de Van der Natstraat zijn dolblij met duofiets. | Foto: pr. Foto: pr

Lionsclub Rijnsburg-Valkenburg verblijdt drie organisaties met gift

Dank n “Met de gloednieuwe duofiets zijn we weer mobiel”, aldus Nel van der Niet namens het team van de Van der Natstraat, een ‘kleinschalig wonen’ voor 14 cliënten met een verstandelijke beperking in de gemeente Rijnsburg.

Ze waren eerder al in het bezit van een duofiets, maar helaas ging deze na jaren intensief gebruik kapot. Dit was een groot gemis omdat de fiets ervoor zorgde dat de bewegingsvrijheid van hun cliënten een stuk verruimd werd. Met een duofiets kunnen ze naast de begeleider zitten, hetgeen hen het gevoel geeft heerlijk buiten te zijn, met de wind in de haren en een prima manier om de conditie op peil te houden. “We zijn de Lions club erg dankbaar voor het prachtige geldbedrag dat ze hebben geschonken, en we weten zeker dat we heel veel plezier aan de duofiets gaan beleven. Als de Rijnsburgers opletten dan zien ze ons zeker gaan, zeker als het weer straks mooier wordt en de dagen langer”, aldus Nel.

Ook mocht Herberg Welgelegen in Valkenburg verblijd worden met een gift voor iPads voor ouderen met Altzheimer. Het geld dat over was van de gift werd mede gebruikt voor Beleef tv: “Een interactieve manier om onze gasten te activeren en ter verhoging van het welbevinden”, aldus het management.

Tenslotte kon recent door Lionslid Aad van der Burg het speeltoestel in gebruik worden gesteld dat geschonken is aan de onderwijsinstelling “De Brug”. Deze regionale instelling geeft speciaal onderwijs aan kinderen met autisme of ADHD.

De leden van de Lionsclub zijn verheugd dat het geld dat met diverse activiteiten en sponsorgelden is opgebracht zo goed is terecht gekomen. De eerstvolgende activiteit vindt plaats op woensdagmiddag 13 mei aanstaande. Dan wordt namelijk het 15e Rijnsburgs Open golftoernooi georganiseerd bij de golfbaan van OGC in Oegstgeest. Opgave bij cj.mulder@ziggo.nl.


Geen Raads-vergaderingen

Politiek n De vergaderingen van de gemeenteraad van vanavond 19 maart, 26 maart en 2 april gaan niet door. Het presidium, de agendacommissie van de raad, heeft geconstateerd dat er geen onderwerpen zijn waar de gemeenteraad de komende weken een besluit over moet nemen. Als er geen strikte noodzaak is, is het beter om inwoners en raadsleden niet in een vergaderzaal bijeen te laten komen. Het presidium bepaalt op 6 april of het nodig is om op 16 en 23 april te vergaderen.