Besmetting

ziek n Een 76-jarige man uit Katwijk is ziek geworden van het nieuwe coronavirus. Dat heeft de GGD Hollands Midden donderdag 12 maart bekend gemaakt. De Katwijker is in thuisisolatie. De GGD is contactonderzoek gestart en neemt waar nodig maatregelen. Het is goed mogelijk dat meer Katwijkers besmet zijn. Niet iedereen wordt getest en volgens burgemeester Cornelis Visser is het wachten op de uitslag van een test gestegen van enkele uren na 3 á 4 dagen.


Boodschappen

De n Facebookpagina ‘Boodschappen Katwijk – coronavirus’ zoekt vrijwilligers om een tijdelijke corona-boodschappendienst in Katwijk op te zetten. De bedoeling is dat ouderen en kwetsbaren die niet naar buiten durven, willen of kunnen; hulp krijgen van vrijwilligers die de boodschappen doen.


Receptie huisarts gecanceld

Afscheid n In het uitgebreide interview met huisarts Ruud Rietbroek, vorige week in de Rijnsburger, werden patiënten uitgenodigd voor een afscheidsreceptie donderdag 26 maart in Brasserie de Burgt. In verband met het coronavirus gaat ook deze niet door.


Concert afgelast

Het n concert van Rijnstreekkoor Katwijk getiteld ´Crown Him´ dat op 20 maart a.s. zou worden gehouden is afgelast. Dit in verband met de afgekondigde maatregelen rond het coronavirus. Bekeken wordt of dit concert op een nog nader te bepalen datum wordt gehouden.                                                 Voor informatie over reeds verkochte kaarten binnenkort meer informatie via de website of facebook van het Rijnstreekkoor.