Valkenburgers willen heel graag dat de tijdelijke N206 aan de zuidkant komt. | Schets: pr.
Valkenburgers willen heel graag dat de tijdelijke N206 aan de zuidkant komt. | Schets: pr. Foto: Provincie Zuid-Holland

Katwijk Smart Village presenteert uitgebreid rapport tijdelijke N206

Eigen n Rapport. Veel redenen om te twijfelen aan de uitkomsten van het onderzoeksrapport GS.

Op basis van het onderzoeksrapport is Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland tot de conclusie gekomen dat de Noordvariant voor een tijdelijke N206 de voorkeur heeft. Belangrijkste uitgangspunten voor deze keuze zijn:


• De Noordvariant is goedkoper c.q. de zuidvarianten zijn duurder en niet of niet snel genoeg uitvoerbaar.

• De Noordvariant blijkt veilig en de benodigde vergunningen voor de Noordvariant voldoen aan alle eisen.


Hieronder de negen belangrijkste conclusies uit het door Katwijk Smart Village opgestelde rapport:

* De keus van de Provincie voor Boskalis met de folie-bak-constructie heeft geleid tot de noodzaak van een tijdelijke weg. De keus voor de Noordvariant staat haaks op eerdere afspraken en heeft verregaande, deels onherstelbare, en onnodige consequenties voor mens en milieu.

* De Noordvariant lijkt in het onderzoeksrapport goedkoper omdat hiervan van meet af aan al op gefocust is bij het ontwerp van de werkzaamheden. De tijdelijke Zuidvariant 2 bespaart €16.5 miljoen aan kosten ten opzichte van de tijdelijke Noordvariant.

* Bij de Noordvariant wordt een grote groep mensen, waaronder kwetsbare groepen zoals bejaarden, scholieren basisschool, blootgesteld aan overlast tegenover een veel kleiner aantal in de zuidvarianten.

* De verkeersveiligheid zal bij een tijdelijke Noordvariant afnemen. Het bestaande langzaam verkeer (o.a. schoolgaande kinderen) moet worden omgeleid via de Hoofdstraat tussen het zwaar verkeer, wat leidt tot een sociaal onveilige situatie. Fietsers, brommers, scootmobiels, ouderen en kinderen mengen zich met auto’s en bussen, wat tot een zeer onwenselijke en onveilige situatie leidt.

* De externe veiligheid neemt bij een tijdelijke Noordvariant af, doordat er zwaar en gevaarlijk transport op korte afstand van woningen en gevoelige bestemmingen langs rijdt. Dit transport vindt plaats op 32 meter van een school (De Burcht), op 19 meter van seniorenwoningen en binnen 40 meter van gemiddeld 622 personen verblijvende bewoners, leerlingen basisonderwijs en senioren.

* Door achterstallig huiswerk moeten vergunningen voor de Zuidvariant allemaal nog aangevraagd worden en is het niet eerlijk de kosten van de vertraging die daarmee gemoeid zijn hier op te voeren. Voor de Noordvariant buiten het PIP moeten aanvullende vergunningsaanvragen worden ingediend. Gezien de opgelaaide en felle discussie, 1587 online handtekeningen en 25 papieren steunbetuigingen in de petitie en de grote onrust onder de Valkenburgers kan verwacht worden dat tegen de Noordvariant massaal bezwaar zal worden gemaakt, wat tot vertraging van het project zal leiden. Voor de Zuidvariant ligt dit veel minder voor de hand. Alleen de vergunningen binnen het PIP zijn onherroepelijk.

* Ook wat betreft de waterhuishouding is de zuidelijke variant een betere, meer integrale, dus kostenbesparende optie dan de noordelijke variant.


Dit uitgebreide rapport van KSV is te lezen op www.katwijksmartvillage.nl. Per hoofdstuk is een uitgebreide onderbouwing te lezen.