De Voedselbank is blij met de financiële bijdrage. | Foto: pr.
De Voedselbank is blij met de financiële bijdrage. | Foto: pr. Foto: pr

Donatie voor Voedselbank

Cheque n Onlangs reikten Katwijkse scholen en stichtingen een cheque ter waarde van 1.400 euro uit aan Voedselbank in de gemeente Katwijk. Dat bedrag komt voort uit de opbrengst van diverse activiteiten door en voor leerlingen, docenten en ondernemers.

Trotse leerlingen van Limes Praktijkonderwijs en de jongste leerlingen vanuit de stichting Prohles mochten de cheque overhandigen aan de Voedselbank.

Deze gezamenlijke actie voor de Voedselbank was een initiatief van Stichting Andreas College en Stichting Prohles. “Armoede kan ons allemaal overkomen”, vertelt Aafke van Rhijn, voorzitter van het bestuur van de Voedselbank. “Het kan heel dichtbij komen, en sneller dan je denkt. Daarom is het heel mooi dat deze scholen aandacht besteden aan dit thema. En natuurlijk heeft dit soort acties ook een grote educatieve waarde.”


Beide stichtingen verbinden ieder jaar een goed doel aan hun gezamenlijke kerstmarkt waar docenten ook een deel van hun kerstgeschenk aan het goede doel kunnen schenken.

Voor de Voedselbank – met maar liefst tachtig vrijwilligers - zijn naast eten, drinken en goederen ook financiële donaties altijd van harte welkom. “Met name voor het onderhoud en de aanschaf van het materiaal dat we hier nodig hebben om de boel draaiende te houden, op een goed niveau”, benadrukt Aafke van Rhijn, “van stalen tafels en koel- en vriescellen tot stellingen, kratten en onze bestelbus.”


verhuizen

Deze financiële donatie van de scholen komt op een buitengewoon goed moment. Van Rhijn: “Wij zijn altijd bezig om voor giften direct een concrete bestemming te zoeken, zodat de gever ook weet waar het geld heengaat. Het woord ‘bestemming’ kun je in dit geval letterlijk nemen, want we gaan dit voorjaar verhuizen van onze pand in de Petronella van Saksenlaan in Rijnsburg naar een nieuwe locatie in deze dorpskern: voormalig basisschool De Dubbelburg. Het is nog een hele klus om dat pand geschikt te maken als Voedselbank. Niet alleen voor het uitdelen van producten, maar ook voor de sociale functie van deze locatie, in de zin dat mensen zich hier thuis moeten voelen en op vrijdagmiddag graag bij ons langskomen. Voor hun boodschappen en voor een praatje. De scholen mogen er trots op zijn dat ze hier een bijdrage aan leveren!”