Start kaartverkoop Bevrijdingsfeest

De n gezamenlijke Oranjeverenigingen KRV organiseren vier activiteiten waarvoor de kaartverkoop is gestart. Dit zijn kaarten voor Liberty Dance, het Liberty Concert, de Vrijheidsloop en de Bevrijdingstaptoe. De kaartverkoop is op de website 75jaarvrijheid.ovkrv.nl, waarop nog veel meer te zien is. U kunt hier onder andere het volledige programma voor de viering van 75 jaar Vrijheid lezen.

Zowel het Liberty Concert als Liberty Dance zijn in Hangaar 2 op voormalig vliegkamp Valkenburg. Liberty Dance wordt gehouden op vrijdagavond 1 mei en wordt speciaal voor dance liefhebbers georganiseerd. Uiteraard kan lokaal talent niet ontbreken tijdens Liberty Dance.

De organisatie is dan ook verheugd dat lokale talenten aan de line-up zijn toegevoegd. Lokale namen als DJ Moombax en Yorrick Stevo Drijver, als Double Six, zullen draaien, maar ook Christoen DJ Jor-D zijn van de partij. Na de lokale talenten is het tijd voor de grote namen, Kris Kross Amsterdam en Lucas & Steve langskomen en er met elkaar voor zorgen dat het dak er af gaat.


Vrijheidsloop

De Vrijheidsloop met diverse afstanden te lopen. Het is een bijzondere tocht, die langs plekken en monumenten gaat die herinneren aan de Duitse bezetting. De wandelaar krijgt naast de route op papier, ook informatie over de bijzondere plekken waar hij langs loopt.

De wandeltocht van 25 kilometer gaat door alle vier de dorpskernen, maar ook door het duingebied en de Pan van Persijn. De wandelaars kunnen tussen 09.00 en 09.45 uur vanaf het Strandplein in Katwijk aan Zee vertrekken. De wandeltocht eindigt hier ook weer. Dan zal er een shantykorenfestival zijn in het Huis van Oranje, wat de feestvreugde zal verhogen.

De wandeltocht met als afstand 16 kilometer gaat ook door Katwijk aan Zee, Katwijk aan den Rijn, Valkenburg en Rijnsburg heen. Deze wandeltocht vertrekt tussen 10.15 en 11.00 uur, ook vanaf het Strandplein aan de Boulevard.

Voor de wandelaars die 8 kilometer willen lopen, zijn er diverse vertrek mogelijkheden. Iedereen kan vanaf zijn of haar eigen dorp vertrekken. Rijnsburg en Valkenburg zijn aan elkaar gekoppeld. Vertrekken kan vanaf het Dorpshuis of bij de Burgt, tussen 11.30 uur en 12.00 uur. Ook Katwijk aan den Rijn en Katwijk aan Zee zijn met elkaar verbonden. Men kan vertrekken vanaf de Roskam of vanaf het Strandplein, ook tussen 11.30 en 12.00 uur.

Onderweg wordt de wandelaar getrakteerd op iets te eten en te drinken. De routebeschrijving staat op papier, alwaar ook informatie te vinden is over de bijzondere plekken of monumenten die u passeert.


Bevrijdingstaptoe

De Bevrijdingstaptoe van 27 april, Koningsdag, is op Sportpark Nieuw Zuid, een plek op de overdekte tribune kunt u reserveren door een kaartje te kopen. De Nationale trots van Nederland zal hier aanwezig zijn. Beide muziekkorpsen uit Katwijk en Rijnsburg, DVS en Flora Band zijn aanwezig maar ook K&G, Adest Musica, Exempel en Metro.
Kaarten voor dit alles kunt u kopen via 75jaarvrijheid.ovkrv.nl.


Hoogvliet supermarkt verbouwd

Advertorial n Na een korte verbouwing is vorige week donderdag de vernieuwde Hoogvliet supermarkt in Rijnsburg heropend.

De supermarkt is tijdens een korte verbouwing opgefrist met de nieuwe Hoogvliet huisstijl. Vanwege de verbouwing was de supermarkt drie dagen ervoor gesloten.

De Hoogvliet supermarkt is na de verbouwing uitgevoerd in de nieuwe huisstijl van Hoogvliet met aan de buitenzijde het nieuwe Hoogvliet-logo. Er wordt een uitgebreider aanbod non-food producten toegevoegd en de wekelijkse aanbiedingen zijn makkelijker te herkennen aan de rode kleur op de stellingen. Hier en daar wordt de winkel anders ingedeeld voor sneller en efficiënter boodschappen doen. Ook al is er op het oog flink wat veranderd, de klant winkelt nog steeds in haar vertrouwde Hoogvliet supermarkt, waar kwaliteit en klantvriendelijkheid hand in hand gaan met de laagste prijzen in de buurt.

De eerste 100 klanten zijn op de openingsdag bij besteding van € 15,00, getrakteerd op een heerlijke chocoladecake.