Leerhuis

Uitnodiging n De laatste leerhuisbijeenkomst van dit winterseizoen wordt gehouden op donderdag 12 maart 2020. Barbara Zwaan spreekt over het thema ‘de tijdloze spiritualiteit van Henri Nouwen’. Henri Nouwen (1932-1996) was theoloog en psycholoog, en werkte geruime tijd in Noord-Amerika. Hij schreef vele boeken over spiritualiteit. Een bekende titel is ‘Eindelijk Thuis’ met gedachten over Rembrandts schilderij over de verloren zoon. Hij worstelde met de vraag hoe je ‘geestelijk’ kunt leven in een samenleving die gericht is op bezit, status en prestatie. Die vraag zal ook centraal staan op deze bijeenkomst. Barbara Zwaan is theoloog, en werkzaam als geestelijk verzorger en redacteur.

Zoals gewoonlijk is de bijeenkomst in het Trefpunt, achter het kerkgebouw ‘de Goede Herder’, Hoofdstraat 35 in Valkenburg. Aanvang 20:00 uur. Iedere belangstellende is welkom, en de toegang is vrij. Vanaf 19:45 uur staat koffie en thee klaar.


Jaarvergadering Oranjevereniging Wilhelmina

Uitnodiging n Het bestuur van Oranjevereniging Wilhelmina Valkenburg nodigt haar leden uit voor de jaarlijkse algemene ledenvergadering op maandag 16 maart 2020 in de zaal van de Nederlands Hervormde Kerk te Valkenburg aan het Castellumplein te Valkenburg. Vanaf 19.45 uur bent u van harte welkom en staat de koffie voor u klaar. De vergadering start om 20.00 uur.


Jongerendienst

In n de aula van CBS De Burcht wordt er zondag 8 maart een jongerendienst gehouden, aanvang 10.00 uur. Thema is Vrijheid en vergeving. Spreker is Wilfred Kols 'Van gewetenloze crimineel tot barmhartige schuldhulpverlener'. Kols laat zijn vuisten niet meer spreken, maar predikt moed en vertrouwen.