Jeffrey Jongeneelen was goed voor twee perfecte assists. | Foto: Archief Ed Baars.
Jeffrey Jongeneelen was goed voor twee perfecte assists. | Foto: Archief Ed Baars. Foto: Ed Baars

Rijnsburgse Boys op naar de top

n De Treffers-Rijnsburgse Boys 0-2

Voetbal n De lange trip naar Groesbeek, een behoorlijk aantal Rijnsburg supporters had de moeite genomen, was niet tevergeefs. Na een kleine stormloop van De Treffers waar kansen niet werden omgezet in doelpunten, kon Rijnsburgse Boys in de tweede helft orde op zaken stellen. Een vooraf als lastig bestempelde uitwedstrijd werd keurig met 0-2 gewonnen.

Toch had de ruststand zomaar 1-1 of 2-2 geweest kunnen zijn. Beide ploegen hadden er zin in. Op een drassig veld werd een ouderwetse partij voetbal ten toon gespreid. Aantrekkelijk voor de toeschouwers en spannend voor het thuisfront dat via de radio meeluisterde. De Rijnsburgse kansen in het eerste bedrijf waren voor Jeroen Spruijt en Dani van der Moot. Jammer voor de Uien was het uitvallen van doelman Richard van Nieuwkoop. Hij kreeg in de rust last van hoofdpijn na een flinke botsing. Bradley van der Meer verving hem.

Beide doelmannen hielden het doel schoon, waarna de beloning moest komen in de vorm van doelpunten van de Rijnsburgse voorwaartsen. Ook deze stelden niet teleur. Twee voorzetten van uitblinker Jeffrey Jongeneelen werden op waarde geschat en in de touwen gewerkt door, eerst Joël Tillema, en halverwege de tweede helft door Dani van der Moot. De beide Rijnsburgse topscorers lijken echt op stoom te zijn gekomen en hoe mooi zou het zijn als zij a.s. zaterdag hun specialiteit op Middelmors herhalen. Dan komt het GVVV van trainer Niek Oosterlee op bezoek. Bij een overwinning klimmen de Rijnsburgse misschien weer wat hoger dan de gedeelte vijfde plek van dit moment. Op naar de top!


n Burgerraadslid Bosman stopt ermee

Politiek n Lenneke Bosman, burgerraadslid voor D66 Katwijk, stopt ermee. Dat heeft zij schriftelijke meegedeeld aan de gemeenteraad.

‘Het is mijn wens om de komende tijd meer energie te steken in mijn eigen bedrijf’, aldus Bosman, die na de raadsvergadering van 12 maart haar functie neerlegt.

Bosman is werkzaam als freelance journalist in de reiswereld.

Zij begon in oktober 2015 als burgerraadslid voor D66. Zij noemt ‘die afgelopen vier jaar prettig en leerzaam’.


Trots

‘Ik ben trots op mijn clubje dat begon als een klein groepje enthousiastelingen. Ons ‘clubje’ van toen is inmiddels uitgegroeid tot een grotere groep bekwame mensen van verschillende achtergronden die met elkaar het D66 geluid verkondigen in Katwijk. Dat maakt het mogelijk om het werk neer te leggen, maar het is natuurlijk niet makkelijk om er echt afscheid van te nemen. Op de achtergrond blijf ik betrokken en ik sluit niet uit dat ik in de toekomst weer de mogelijkheid heb om een politieke rol op te pakken voor D66. Daarom houd ik het op ‘tot ziens’.’


Sneller op de fiets

Fileleed n In de gemeente Katwijk is men druk bezig met verschillende wegwerkzaamheden. Om met de auto van bijvoorbeeld Rijnsburg of Valkenburg naar het zeedorp te rijden, kom je geheid in een file terecht.

Zo is men al geruime tijd bezig met de renovatie van de Rijnstraat. Dit gaat waarschijnlijk tot eind mei duren. Ook is men gestart met de renovatie van de Biltlaan. In de maand juni is een deel van de Zeeweg afgesloten vanwege de bouw van het Zeewegtunneltje. En als klap op de vuurpijl de afsluiting van de Julianabrug gedurende acht maanden vanaf kort voor of na de komende zomervakantie.


‘Wil je dan ergens in Katwijk op tijd komen dan kan je beter de fiets pakken dan met de auto al file rijdende veel langer om te moeten rijden’, zo is het advies van vertegenwoordigers van de Fietsersbond en VVN Katwijk.

De werkzaamheden zijn-worden aangeduid met (omleidings)borden.

Voor meer informatie over VVN Katwijk kunt u terecht op de website https://vvn.nl. Klik daar aan ‘In je buurt’, kies ‘Zuid-Holland’ en ‘Katwijk’. Daar vindt u ook het jaarverslag 2019 maar ook meer lokaal nieuws in woord en beeld.

Verschillende wegwerkzaamheden zorgen voor omleidingen. | Foto: pr.