Vier vriendinnen in actie voor hulp aan vluchtelingenkampen. | Foto: pr.
Vier vriendinnen in actie voor hulp aan vluchtelingenkampen. | Foto: pr. Foto: Leanne vd Meij

Friterie Rijnsburgers

Traditie n Lisanne Ravensbergen, Femke van Delft, Yael Zandbergen en Helena Katerberg zijn vier meiden uit Rijnsburg die op dit moment een Bijbelschool volgen in Rotterdam aan het het KingdomLife College.

‘Het is best uniek om met vier meiden uit hetzelfde dorp in een klas te zitten. We dragen dan ook vol trots de bijnaam: ‘De Rijnsburgers’, vertelt Lisanne.

Dat is ook gelijk waar de naam voor hun sponsoractie vandaan komt.


Traditie

Op zaterdag 7 maart organiseert het viertal samen met familie en vrienden: ‘Friterie Rijnsburgers’. Op de Voorhouterweg 95 kan iedereen vanaf 17.00 uur een patatje met frikadel of kroket komen eten of afhalen.


Femke vertelt enthousiast over de actie: ‘Het is in onze familie een traditie om een friterie te organiseren als iemand geld op wil halen voor een goed doel. Heel tof dat we het nu ook weer met elkaar oppakken om zo geld op te halen voor onze missiereis’. Als deel van hun opleiding reizen de dames in april af naar Bari en Lesbos.

Yael licht toe: ‘Op deze plekken zullen we onder andere het vluchtelingenwerk en andere organisaties ter plaatsen ondersteunen’.

De meiden en hun studiegenoten zullen zich inzetten om de humanitaire omstandigheden te verbeteren, veiligheid te creëren en kinderen afleiding te bieden door sport en spel.

‘Ons doel is om €6000,- euro op te halen. We zouden het geweldig vinden als iedereen aanstaande zaterdag 7 maart bij ons langskomt om ons te helpen dit doel te bereiken.

Wilt u dit viertal volgen of op een andere manier ondersteunen dan zijn ze op Facebook en op Instagram te vinden via Missiereis2020.