Afbeelding
M. Terlouw Fotografie

Vrouwendag 2020

Uitnodiging n Een dag voor jezelf waarin God centraal staat. Noteer zaterdag 28 maart dan ook in je agenda.

Deze dag wordt gehouden in de zaal van de Gereformeerde Kerk Vrijgemaakt, aan de Katwijkerweg in Rijnsburg.

Zingen, bidden, luisteren, praten en genieten met elkaar staat deze dag centraal. Mevrouw Toos Heemskerk zal spreken over 'De levende God die mij ziet'.

Op wat voor punt je in je leven ook begeeft, we herkennen allemaal wel een beetje Sarah of Hagar in ons leven. Sarah die niet geloofde dat ze moeder zou worden. En Hagar vluchtte de woestijn in en voelde zich eenzaam. Maar er is er Een die hen ziet. En dat brengt ook een keerpunt in hun leven. Wat een troost of een bemoediging om te mogen weten dat de levende God ook jouw ziet.

Deze dag zijn er ook allerlei kraampjes, u kunt genieten van een heerlijke lunch en in de middag zijn er weer allerlei workshops. Natuurlijk ontbreken de leuke verrassingen niet deze dag. Kom u/jij ook? En neem gerust iemand mee. De vrouwendag begint om 10.00 uur en zal om ±15.00 uur eindigen. De kosten voor deze dag zijn €20,-. Nieuwsgierig geworden? Geef je op door een mailtje te sturen naar:acgkvrijnsburg@hotmail.nl.


Psalm Pasen Tour

Optreden n Vrijdag 27 maart komt de Psalm Pasen Tour naar Rijnsburg. Een prachtig concert dat gezamenlijk wordt georganiseerd door de Protestantse Gemeente Rijnsburg en de Vrijgemaakte Kerk Rijnsburg.

Al eeuwenlang worden Psalmen gezongen. Liederen van de wereldwijde kerk. Psalmen weerspiegelen het gewone leven waarin thema's als blijdschap en verdriet, eenzaamheid en vriendschap, geluk en lijden een rol spelen. Toch bieden de Psalmen ook uitzicht, troost en inspiratie want God staat boven alles en is en blijft trouw.

Begrip

The Psalm Project bewerkt de bij velen bekende melodieën van het Geneefs Psalter tot hedendaagse composities.

De Psalm Pasen concerten van The Psalm Project zijn inmiddels een begrip in Nederland. Dit voorjaar doet de 8-man sterke bezetting tijdens de tour ook Rijnsburg aan. Een bijzondere avond met luisterliederen, samenzang liederen en afwisselend voorgelezen passages uit het Paasevangelie, verteld door Gert Visscher. Het concert duurt 75 tot 90 minuten zonder pauze. Kaarten zijn verkrijgbaar voor € 7,50 per stuk. Kinderen tot en met 12 jaar zijn gratis, maar moeten wel een kaartje reserveren.

Het reserveren van de kaarten kan via www.zingenindekerk.nl/psalmpasen. Het concert wordt gehouden in de Immanuëlkerk, de aanvang is om 20.00 uur. | Foto: M. Terlouw.