Jeroen Spruijt in duel met Lars Weistra RBB-AFC. | Foto: Hans Heemskerk.
Jeroen Spruijt in duel met Lars Weistra RBB-AFC. | Foto: Hans Heemskerk. Foto: H. Heemskerk

RBB wint eindelijk van Kon. HFC

n Rijnsburgse Boys-Kon. HFC 2-1

Voetbal n Het is misschien wat overdreven om Kon. HFC af te schilderen als een ´angstgegner´. Toch was de tegenstander van afgelopen zaterdag er een om rekening mee te houden.

In eerdere wedstrijden tegen de ´Koninklijke´ uit Haarlem wist Rijnsburgse Boys niet te winnen. De vreugde was dan ook groot dat de thuiswedstrijd, een om snel te vergeten, met 2-1 werd gewonnen.

De heenwedstrijd zal bij de Rijnsburg supporter nog wel een tijdje in het geheugen gegrift blijven. De taferelen in de extra tijd, met een onterechte penalty voor Kon. HFC en een rode kaart voor Joël Tillema, waren ook zaterdag weer onderwerp van gesprek. Het was daarom extra plezierig dat uitgerekend Tillema, die dit keer na de schorsing weer in de basis stond, de eerste Rijnsburgse goal scoorde. Het was niet het eerste doelpunt van de middag op een winderig Middelmors. Rijnsburgse Boys speelde een slappe eerste helft en het wachten was op een doelpunt van de tegenstander. Ook de mannen van Gert-Jan Tamerus speelden niet geweldig, maar stonden in de 27e minuut wel met 0-1 voor. Tien minuten later zorgde Tillema voor de 1-1 ruststand.

In de tweede helft hadden de boys hun zaakjes meer op orde. Wie anders dan Dani van der Moot (kan Rijnsburg deze topper behouden?) scoorde op fraaie wijze de 2-1 en bezorgde zijn ploeg de volle winst.

Een weekje rust kan vast geen kwaad en daarna op schrikkeldag naar Groesbeek voor de wedstrijd tegen De Treffers.
Aanvang 18.00 uur.


n Doe mee aan het Mario Kart gametoernooi

De n remmen gaan los tijdens het Mario Kart gametoernooi.

Op dinsdag 25 februari van 14.00 tot 16.00 uur kunnen 16 deelnemers in de leeftijd van 8 t/m 12 jaar meedoen aan dit Mario Kart gametoernooi in de Hoofdbibliotheek. Deelname: € 3,-. Wil je meedoen? Kaarten zijn te koop in de vestigingen van Bibliotheek Katwijk en via www.bibliotheekkatwijk.nl. Ga op de website naar de Kaartverkoop, kies de activiteit van je keuze en betaal met iDEAL.


RIJC in actie op Hoftuinplein

Schaatsen n Afgelopen zaterdag rond 12.00 uur deed de RIJC van zich spreken met prachtig promotiemateriaal, ledenwerving en een ludieke schaatstraining op het Hoftuinplein.

Onder leiding van Debby Kloos, Anna de Rover en Jan Pieter Tensen werd er een gevarieerde training gegeven aan 8 enthousiaste jeugdleden wat allemaal betrekking had op de schaatssport.De motoriek werd getraind op de liggende ladder, sprongkracht werd geoefend over de pionnen, met de elastieken werden de schaatsbewegingen nagebootst en er werd zelfs geoefend op een schaatsplank. Ook de looptraining in een estafettespelletje werd aangepakt evenals het reactievermogen bij het stokkenspel dat verrassend werd gewonnen door Billie Rose. De inzet en enthousiasme van de jeugdleden werd geamuseerd gadegeslagen door het publiek. De kinderen werden verrast door één van de organisatoren van de muntenactie. Maar liefst 500 munten ontvingen ze door de fraaie tekeningen, die de jeugdleden in de vorm van bijzondere auto's hadden gemaakt. Lotte Ravensbergen had de mooiste tekening gemaakt.
Na afloop van een zeer geslaagd uurtje werden de munten bij AH in de kokers gedaan en gaan we ons opmaken voor een mooie eindsprint om op 29 februari zoveel munten te verzamelen. We roepen de mensen op zoveel mogelijk producten te kopen t.b.v. de RIJC, die zich weer van haar allerbeste kant heeft laten zien.

Muntenactie ook voor RIJC. | Foto: pr.