Mevrouw Souverijn heeft vanaf 1999 in het bestuur van de PCOB gezeten. | Foto: K. van Delft.
Mevrouw Souverijn heeft vanaf 1999 in het bestuur van de PCOB gezeten. | Foto: K. van Delft. Foto:

n Tijdens jaarvergadering PCOB

Waardig afscheid voor bestuurslid mevrouw Nel Souverijn

Leden n De maandelijkse contactmiddag van de PCOB afdeling Rijnsburg-Valkenburg stond vorige week woensdagmiddag in het teken van de jaarlijkse ledenvergadering.

Na een korte inleiding heette voorzitter Dick Schoneveld de leden in de grote zaal van De Voorhof hartelijk welkom.

Volgende maand gaan de 'belasting invullers' weer op stap, die voor de PCOB leden tegen een kleine vergoeding van de onkosten de bekende aangifte verzorgen.

Secretaris Tineke van Delft las het uitgebreide jaarverslag voor, werd er stil gestaan bij de leden die zijn overleden. Penningmeester Kees van Delft licht vervolgens duidelijk de jaarrekening 2019 en de begroting 2020 toe. Besloten is de contributie voor 2020 niet te verhogen. De kascontrole commissie heeft lovende woorden voor het accurate werk en stelt voor penningmeester Van Delft décharge te verlenen.

Tijdens de Bestuursverkiezing werd afscheid genomen van mevrouw Nel-Souverijn-Noteboom. Vanaf 1999 is zij bestuurslid. Een van haar taken was het uitzoeken van mooie, betaalbare dagtochten. Voor haar lange en vele bestuurswerk werd ze benoemd tot Lid van Verdienste van de afdeling PCOB Rijnsburg-Valkenburg, dit met een passende ingelijste oorkonde. Tot haar grote verrassing kwam opeens burgemeester de heer C. Visser en spelde bij haar het zilveren PCOB speldje op. Hij roemde haar inzet voor de plaatselijke PCOB en noemde het belang daarvan. Nel ontving een reusachtig groot boeket, verzorgd door haar zoon Daan. Nel was erg onder de indruk en sprak zelf een dankwoord uit met de oproep aan de leden om nieuwe leden aan te trekken. Een waardig afscheid. Het bestuur kon ook een nieuw bestuurslid verwelkomen: mevrouw Janneke Wolvers-Guijt. Met haar bestuurlijke ervaring bij de Hervormde Vrouwenvereniging is de PCOB heel blij met haar komst. De leden stemden in via een daverend applaus met haar benoeming.

De leden genoten nog van een film van de vaartocht van vorig jaar augustus. Woensdag 15 april is de volgende dagtocht naar de Broeker veiling. Inschrijving hiervoor op de volgende contactmiddag 11 maart vanaf 13.30 uur.


Doorstart herinrichting Hoftuinplein

Aanpak n Het Hoftuinplein in Rijnsburg is een levendig winkelcentrum waar veel mensen gebruik van maken. Dat moet zo blijven. Daarom wil de gemeente het gebied rondom het winkelcentrum flink aanpakken.

Volgende week dinsdag neemt het college van b&w hierover een besluit. Samen met een beheerplatform, dat bestaat uit winkeliers, eigenaren en omwonenden, is een ontwerp gemaakt voor de inrichting van het Hoftuinplein. In 2018 kwam dit tijdelijk tot stilstand, omdat er een particulier initiatief werd ingediend bij de gemeente over ditzelfde gebied. Tot dusver is er helaas nog geen duidelijkheid over de haalbaarheid van dit particuliere voorstel, waardoor is besloten verder te gaan met het oorspronkelijke plan.

Wethouder Knape: 'Winkelcentrum In de Hoftuin verdient een opfrisbeurt. Het is één van de primaire winkelgebieden in onze gemeente en dat moeten we zo aantrekkelijk mogelijk maken. Nu duidelijk is dat dit plan in de nabije toekomst nog niet uitgevoerd kan worden, willen we toch doorgaan met het opknappen van het Hoftuinplein.'

Het beheerplatform is blij met het voorstel. Het Hoftuinplein is verouderd en het toevoegen van kwaliteit in de openbare ruimte draagt flink bij aan het toekomstbestendig houden van het winkelcentrum. De gemeente bereidt zich de komende periode voor op de doorstart van het project waarna samen met het beheerplatform en andere belanghebbenden het definitief ontwerp wordt afgerond en het benodigde krediet wordt aangevraagd bij de gemeenteraad.