Kees Baalbergen opende geëmotioneerd de expositie rond MOND. | Foto: TvD
Kees Baalbergen opende geëmotioneerd de expositie rond MOND. | Foto: TvD Foto:

Kees Baalbergen opent expositie MOND

mond n Onder de toepasselijke titel 'Een zee van kleur' heeft Kees Baalbergen zaterdag in de gelijknamige woonwinkel een expositie geopend met fleurige werken van zijn vriend en kunstenaar Joop van Egmond.

De verkoopexpositie, waarin de zee, de Bollenstreek en bovenal de rijke kleurschakeringen centraal staan, is een ode aan de voortijdig overleden Rijnsburger.

In zijn persoonlijk woord keek Kees terug op de vele interessante en kostbare uren aan voettochten en gesprekken, vooral ook in Italië, die hij met Joop had ondernomen. Hij keek niet alleen geëmotioneerd terug op de kunstenaar MOND, maar ook op de persoon Joop van Egmond, waarmee hij de kunst belichtte en intensieve gesprekken voerde. Na de opening overhandigde echtgenote El van Egmond een prachtige weergave van een landschap gemaakt tijdens de tocht door Italië.

In de expositie zijn kleurrijke schilderijen te zien in acryl en olieverf, maar ook enkele houtsneden rond het thema.Tevens zijn enkele objecten in roestvrij staal toegevoegd die, hoewel minder kleurrijk, toch harmonie brengen in de zee van kleur. De expositie loopt tot woensdag 1 april en is vrij te bezichtigen bij Woonwinkel Baalbergen, Ambachtsweg 13. | Foto: TvD.