Barreltons en cornet-nieten

Vroeger, inmiddels mag ik dat ook zeggen, was er een tijd dat wij thuis als kinderen alle vier op de Jong Flora Band zaten.

Mijn jongste broertje werd logischerwijs als laatste lid en koos als instrument een bariton. Hij ging op les en moest dus ook thuis oefenen.

We zullen de muzikale carrière van mijn broertje verder buiten beschouwing laten, waar het mij hier om gaat is het instrument dat mijn broertje kreeg. Klepperende ventielen, vastgeroeste buizen, een deuk in de kelk en op de zeldzame momenten dat mijn broertje aan het oefenen sloeg, rammelde er standaard een soort mini-slagwerker ergens in zijn instrument.

Wij noemden zijn bariton dan ook standaard de 'barrelton', tot grote frustratie van mijn broertje.

Decennia later is er weinig veranderd, helaas.

Trombones die met tie-rips aan elkaar hangen, cornetten met deuken in de kelken en steeds opnieuw gelasten naden. Het is niet anders. Instrumenten zijn namelijk duur en ondanks dat er elk jaar geld voor nieuwe instrumenten wordt gereserveerd, valt het verval niet bij te houden. Extra blij zijn we dan ook met kansen zoals nu van de winkeliers uit 'de Hoftuin'. Bij hen kan je namelijk de zo gehete 'Hoftuinmunten' sparen. Bij aankoop van bepaalde producten ontvang je deze munten, die je kan inleveren in de bus van de vereniging naar keuze. En we hopen natuurlijk dat u uw verkregen munten bij ons in de bus gooit. We gunnen de andere verenigingen uiteraard ook hun spaardoelen, maar we gunnen het onszelf een beetje meer. Wie weet kunnen we dan weer zo'n barrelton vervangen voor een echte bariton.

Hoftuinmunten sparen voor nieuwe instrumenten

Afgelopen zaterdag mocht ik zelf naar de Readshop om maar liefst 100 munten in ontvangst te nemen. Het was heel leuk om die in de bus te gooien, dat tikt natuurlijk lekker aan. Dus hebt u zo'n mooi geel muntje in handen? Gooi ze in de bus van de Flora Band orkesten want voor ons zijn ze goud waard!

Anna Prins – Kromhout

PR Flora Band orkesten