Lezers schrijven

protest n De kerk staat in 'brand' en de klucht gaat verder.

Wij hebben vooralsnog een slag en een kunstgreep van de verkeerde elite verloren, maar de oorlog niet!

Binnenkort gaat het bezwaar verder onderbouwd worden naar het Landelijk en Classicaal College voor de behandeling van bezwaren en geschillen der PKN.

Met de verkoop onder voorbehoud aan andere partijen komt een onherstelbaar en onherroepelijk moment van bestuur, beleid, beheer en besluit aan de orde en gaat verder dan alleen een zakelijke verkoop van een godshuis.

De kleine- en grote kerkenraad gaan bij elkaar komen en kuddegedrag tonen, waarbij de rest van de gemeente weer buitenspel wordt gezet.

Een cultuur van geld, macht en het verhogen van status bij personen willen wij stoppen d.m.v. openheid van zaken, verdere bekendmaking van 'misstanden/belangenverstrengeling' en waarheden met bewijzen uit het verleden en heden, waarbij nu uiteindelijk niets meer zal worden ontzien.

Daarbij ook verwijzend naar eerdere correspondentie en het boekje over de waarheid achter de Maranatha kerk waarin nog maar mild geschreven is over de kwestie.

De koelbloedige reactie van een nieuwe preses (voormalig bezwaarmaker en politicus) met twee gezichten is kenmerkend voor de kerkcultuur.

Wij zijn geen kille kopers en adviseurs, maar bieden wel een reële toekomst met verzoening en stopzetting van verdere kerkscheuring en kerkverlaters.

Wij vertegenwoordigen mensen in de groep Gideon die eerder een petitie met meer dan 250 huishoudens ondertekend hebben tegen het besluit twee kerkgebouwen tegelijkertijd af te stoten.

Mensen die het stilzwijgend niet meer weten/kunnen en kerkmoe zijn om het 'wanbeleid' te kunnen stoppen.

Het heeft niets meer met kerk te maken bij de kerkleiding en de strijd gaat nu ordentelijk pas echt in alle hevigheid losbarsten in samenwerking met het Cuypergenootschap voor het behoud van het monumentale godshuis.

Tegelijkertijd zal de onafhankelijke media van belang zijn in volledige openheid en waarheidsvinding bij deze kwestie. Een finale gesprek met artikel kan helpen.

Verdere reactie en acties tegen deze onherstelbare en onherroepelijke besluitvorming met informatie gaat nog volgen!

Frits de Mooij en Hans de Snaijer.


Inbreker op heterdaad betrapt en aangehouden

De politie heeft zondag aan het begin van de middag een woninginbreker op heterdaad aangehouden.

De man werd opgepakt aan de Waardlaan in Rijnsburg. De man wordt verdacht van het plegen van een woninginbraak op de Voorhouterweg. Dankzij een alerte getuige kon er direct met meerdere eenheden ter plaatse worden gekeken. De inbreker is ingerekend en richting cellencomplex. Het onderzoek is in volle gang.

Boeketdienst in Immanuëlkerk

Op zondag 9 februari is de derde boeketdienst in de reeks 'Hoe ziet de hemel eruit'.

Spreker is Henk Binnendijk. Het thema is: 'De aarde straks'. Ondanks dat het de afsluiting van deze serie betreft, kan iedereen die de eerste twee diensten gemist heeft deze boeketdienst volgen. Gerben van Delft zorgt met zijn band voor de muziek en Tom van der Plas is dienstleider. Om 16.30 uur staan koffie en thee klaar; aavang dienst 17.00 uur in de Immanuëlkerk.