Eerste overtuigende overwinning RVV H1 in het nieuwe jaar

Volleybal n De volleyballers uit Katwijk spelen mee om de knikkers, maar hebben dat afgelopen weken maar zelden getoond.

Eindelijk was er weer een overtuigende overwinning. Nota bene in een uitwedstrijd tegen VCN H2, de ploeg die sinds medio november geen wedstrijd meer verloor.

De Katwijkse ploeg kende de krachten van Capelle, maar moest vooral vertrouwen hebben in eigen kunnen en in elkaar. In de eerste set was RVV de bovenliggende partij, zonder dat dit echt in de stand tot uitdrukking werd gebracht: 18-25.

In de begin fase van de tweede set zette een sterk serverend VCN RVV op een grote achterstand. RVV herpakte zich wel en verkleinde de achterstand, maar moest de set laten lopen: 25-22.

In de derde set was RVV weer duidelijk de bovenliggende partij. De passing onder leiding van Libero Vito Meulenberg stond als een huis, spelverdeling van Ron de Mooij was netjes verzorgd en de aanvallers konden naar hartenlust scoren. Het verzet van VCN leek gebroken. Eindelijk op setpoint aangekomen blijkt het zelfvertrouwen van RVV nog broos. Als RVV meerdere kansen niet pakt, ontstaat wat nervositeit. Aanvoerder Bas van der Tang roept de mannen bij elkaar en maant ze tot rust: "…voer je taken uit en vertrouw op jezelf". Daarna was het dan ook direct raak: 23-25.

In de vierde set trok RVV sterk door en speelt de wedstrijd netjes uit. VCN kwam er niet meer aan te pas (17-25).

Komend weekend, zaterdag 8 februari, speelt RVV om 17:00 uur in de Boorsmazaal tegen Punch uit Delft.


Zaterdag 20 juni Open Tuinen Dag

Agenda n Stichting Open Tuinen Rijnsburg heeft onlangs een bijeenkomst georganiseerd voor de tuineigenaren.

Op zaterdag 20 juni stellen zij hun tuinen weer gastvrij open.

De avond vond plaats in de community-ruimte van de vernieuwde Rabobank in Katwijk a/d Rijn. Tijdens deze avond hebben imkers van de Bijenstal uit de Duinvallei een mooie presentatie verzorgd. De gasten hebben genoten van de verhalen over het nut van de bijen voor de mensheid. De bijen zorgen voor bestuiving waardoor o.a. vruchten kunnen groeien.


Camping De Zuidduinen verkocht

verkoop n Flip Kromhout, eigenaar van de camping sinds 1992, heeft camping De Zuidduinen verkocht aan Rozemarijn Dees, dochter van het beheerdersechtpaar Arie en Lia van Duijn.

Dees is opgegroeid op De Zuidduinen en heeft daarmee de liefde de voor de recreatiebranche met de paplepel ingegoten gekregen.

Rozemarijn is ook actief als bestuurslid van branchevereniging Jong Recron, de vereniging van jonge ondernemers uit de recreatiebranche.

Na jarenlange inzet in de recreatie, zowel binnen zijn eigen bedrijven als voor de branchevereniging, kiest Rijnsburger Kromhout voor een rustiger oude dag. Zijn ouderlijk bedrijf Koningshof in Rijnsburg heeft hij overgedragen aan zijn kinderen Penny en Pim.

Dees heeft de ambitie om De Zuidduinen verder uit te bouwen tot een van de mooiste kustcampings in Nederland.

Burgemeester Cornelis Visser heeft afgelopen vrijdag bij de opening van de nieuwjaarsbijeenkomst van Jong RECRON op camping De Zuidduinen symbolisch de stapel gemeentelijke vergunningen overdragen van Flip Kromhout aan Rozemarijn Dees.