Lezers schrijven

We gaan naar Katwijk… aan de zee…
Met het openbaar vervoer, nou nee….

Bus 37 is de verbinding 1x per uur van Leiden via Valkenburg en Rijnsburg naar Katwijk aan Zee. Vorige week met de harde wind, kracht 7, bus 37 genomen in de veronderstelling dat ik bij de Noordzee zou uitstappen; maar het Raadhuis staat blijkbaar centraal in Katwijk.

Dat is nu het eindpunt en verandert bus 37 in bus 38 om de rotonde.

Het Arriva personeel verbaast zich ook over deze wijziging sinds december 2019, want keren bij de Vuurbaak is wel zo goed te doen.

Vorige zomer hebben veel mensen uit het nieuwe mediterraan uitziende complex de Bloem, gebruik kunnen maken van deze bus naar zee.

Daar wonen geschat nu 1500 mensen in deze comfortabele duurzame huizen en appartementen.

Voor precieze gegevens kunt u terecht bij De Raad, de heer Peter Brandjes uit Noordwijk, dat met 2 bussen te bereiken is vanaf de Splitsing.

Namens mede bewoners verzoek ik het gemeentebestuur van Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg u meer in te spannen de bus route 37 te laten eindigen bij de Boulevard in de zomer van 2020.

Parkeermogelijkheden voor auto's zijn fenomenaal, maar het openbaar vervoer staat boven aan.

Floradorp Rijnsburg

Vanuit bewoners van de Bloem is het initiatief ontstaan om bloembakken op het oude veiling terrein te plaatsen, waarop de vele bewoners, een hoge concentratie van mensen een goede energie geeft als zij naar buiten kijken én het verleden met het heden verbindt. Gedeeltelijk is dat gemeente grond en gedeeltelijk in handen van De Raad.

Veel mensen in de Bloem 'zitten in de bloemen' en wonen hier, zijn zeker aanspreekbaar. Het zwembad blijkt een ontmoetingsplaats, deze zomer met buitenterras, dat wordt klaar gemaakt.

Namens mede bewoners, verzoek ik u service te verlenen en samenwerking te vinden met elkaar om dit te realiseren. Onderhoud is een onderwerp dat aandacht heeft, veel mensen met groene vingers hier, die wel een 'bloembak' willen adopteren voor onderhoud. Dat geeft verbinding in de nieuwe Community. Ook de rotondes kunnen het bloemige karakter gaan uitstralen als er wordt samengewerkt met ondernemers, die zeer gehecht zijn aan 'hun' prachtige, bloemrijke, historische dorp en omgeving.

Dank voor uw aandacht.

A.M. Schaacke

De Klok 437