Blij met uitbreiding Brede School 't Duyfrak

De n schoolbesturen van OBS De Dubbelburg en CBS De Burcht zijn blij met de instemming van de gemeenteraad van Katwijk met de uitbreiding van hun gezamenlijke locatie 't Duyfrak.

Zowel het bestuur van basisschool De Burcht (VVCOTV) als het bestuur van De Dubbelburg (OBODB) ervaart ruimtegebrek in hun gebouwen. Er komen significant meer leerlingen uit de wijk 't Duyfrak dan vooraf werd aangenomen. Daarbij is de wijk nog in ontwikkeling, waardoor de leerlinggroei de komende jaren nog zal toenemen. Daarom zijn de scholen in deze aanvraag samen opgetrokken voor een uitbreiding van capaciteit op de gezamenlijke locatie aan de Luit Katlaan.

Verkeerde prognoses en een grotere aanwas van het kindertal in 't Duyfrak dan verwacht, leiden tot extra druk op de ruimtecapaciteit in Valkenburg. Door de grotere toename van leerlingaantallen neemt ook de vraag aan kinderopvang toe; de huidige ruimte is daarvoor niet toereikend. De uitbreiding van de Brede School betekent ook uitbreiding voor KOK Kinderopvang, wat een positief effect zal hebben op de huidige wachtlijst. Een bijkomend voordeel is dat met deze uitbreiding het verkeer tussen de verschillende locaties in Valkenburg zal verminderen, wat de veiligheid van onze leerlingen ten goede komt.

Er ligt een mooie tekening van de architect. De architect heeft bij de oorspronkelijke bouwtekeningen reeds rekening gehouden met mogelijke uitbreiding, waardoor het gebouw zijn karakteristieke uiterlijk zal behouden. Bij het ontwerp ligt ook een voorstel tot uitbreiding van de schoolpleinen. Deze uitbreiding zal zeer welkom zijn. De verwachting is dat alles medio 2021 gerealiseerd zal zijn, zodat bij aanvang van schooljaar 2021-2022 voldoende capaciteit beschikbaar is.


Grip op de Knip

Dit n is een stichting die inwoners van de gemeente Katwijk hulp biedt bij financiƫle problemen of schulden. www.gripopdeknipkatwijk.nl of 06-22062590.