Voorstelrondje

Feest n Vraag vier Oranjeverenigingen om een groot feest te organiseren ter gelegenheid van 75 jaar Vrijheid en ze gaan met elkaar aan de slag. Dit was in februari 2019. Er ontstond een werkgroep van zo'n 15 personen.

Na een avond brainstormen en de burgers van Rijnsburg, Valkenburg en Katwijk benaderen, ontstond er een plan. Aan dit plan is in de afgelopen maanden geschaafd. Uit al die plannen kwamen tien werkgroepen voort.

werkgroepen

De werkgroep vergaderingen waren eerst maandelijks, maar naarmate het feest dichterbij komt, wordt de vergaderfrequentie opgevoerd tot wekelijkse bijeenkomsten.

Tijdens zo'n vergadering doen de werkgroepen verslag van de behaalde resultaten en worden vragen en oplossingen gezocht voor zaken waar men tegenaan loopt. Zo blijft iedereen betrokken bij het gehele programma.

Deze werkgroepen hebben ook regelmatig overleg. Zo is een klusteam aan de slag met hout, zaag en verf. Zij hebben vlaggenmasten gemaakt, 75 houten figuren gezaagd waar de schoolkinderen mee aan de slag gaan. Maar ook de versieringen voor de praalwagens in de Parade zijn al klaar. Handige handen en liters verf worden hier gebruikt.

Een andere werkgroep is druk met de wandeltocht. De route moet klaar, wie kunnen het verkeer regelen op oversteekplekken? Waar delen we wat uit? Maar ook het drukwerk met de route en de extra informatie moet uitgewerkt worden.

diversiteit aan activiteiten

De commissie die als taak heeft om de inwoners te informeren over alle activiteiten, is bezig met het vullen van de website en de social media. Maar ook buigen zij zich met uitgeverij Verhagen over de krant die eind maart bij iedereen op de deurmat zal vallen. Langs de weg zullen reclameborden verschijnen, de lay-out moet nog ontworpen worden.

Voor de 2 concerten die georganiseerd worden in hangaar 2 is ook een werkgroep. Zij houden zich bezig met de locatie en alles wat daarvoor geregeld moet worden. Denk aan podium, licht en geluid. En vooral niet te vergeten de muzikanten. Want naast het boeken van muzikanten, wordt er ook gewerkt aan samenwerking tussen onze lokale muzikanten. Een uitdaging!

Naast alle zaken die hier genoemd worden is er veel waar nog niet over gesproken is. Zoals de menselijke vlag die gemaakt word, door kinderen uit groep 6, 7 en 8, het programma voor de verzorgingshuizen, de vrijheidsmaaltijden, samenwerking met bibliotheek Katwijk, de parade en de Bevrijdingsweg. De komende weken zullen we u meer vertellen over alles wat op het programma staat in april en mei.

Volg ons op https://75jaarvrijheid.ovkrv.nl/

Tien werkgroepen zijn intensief bezig voor een bijzondere herdenking 75 jaar Bevrijding