Marc Magan scoorde op fraaie wijze de 0-1 en gaat uit zijn dak. | Foto: Hans Heemskerk.
Marc Magan scoorde op fraaie wijze de 0-1 en gaat uit zijn dak. | Foto: Hans Heemskerk. Foto:

Rijnsburg spelbreker op verjaardag Quick Boys

n Quick Boys-Rijnsburgse Boys 0-2

Voetbal n Het verwachte vuurwerk in de derby Quick Boys-Rijnsburgse Boys speelden zich voornamelijk voor de wedstrijd af. Dat was de moeite meer dan waard.

De 22 acteurs in het hoofdprogramma die op de 100ste verjaardag van de Katwijkers mochten optreden, speelden niet hun beste voorstelling. Gelukkig was er een Almeerder in Rijnsburgse dienst die zijn ´moment of fame´ pakte op het met 4.000 toeschouwers bevolkte sportpark Nieuw Zuid. Vlak voor tijd schoot Marc Magan de bal van afstand rechts in de kruising. In de extra tijd zorgde Dani van der Moot voor 0-2.

De Rijnsburgse aanhang vierde met de spelers een mooi geel-zwart feestje. Hierna was Magan de meest gevraagde spreker bij de aanwezige pers en vertelde trainer Henk Wisman aan iedereen die het maar hoorde wilde dat Rijnsburgse Boys, zeker in de eerste helft, verreweg het beste van het spel had. Alleen de overtalsituaties werden niet uitgedrukt in een doelpunt. Wisman sloeg de spijker op zijn kop, want zijn team had in de eerste helft de wedstrijd al op slot kunnen gooien. Nu bleef de wedstrijd maar wat voortkabbelen. Net toen iedereen vrede bleek te hebben met een gelijkspel verpestte Magan de verjaardag van de eeuweling. Natuurlijk, de festiviteiten waren er niet minder om, maar de hoofdmacht van Quick Boys had graag een positieve bijdrage willen leveren hieraan.

De fraaie serie van zeven keer ongeslagen vraagt om een vervolg. Zaterdag op Sportpark Goed Genoeg is het eveneens jarige AFC (125 jaar) de tegenstander. Bij winst stijgt RBB in elk geval weer een plek.


n De verhalenvangers over Carrosseriebedrijf Mulder

Dinsdagmorgen n 11 februari is er weer een bijeenkomst in het museum Oud Rijnsburg aan de Oude Vlietweg onder de titel: 'De verhalenvangers'. Vanaf half tien is iedereen welkom.

De Rijnsburgse bloemenhandel is groot geworden door de lijnrijders, die overal in Europa hun producten aan de man weten te brengen. Zonder goed vervoer was dat niet mogelijk geweest. Bloemen zijn kwetsbaar en moeten snel en zorgvuldig naar hun bestemming worden gebracht en ze moeten ook nog eens op een uitnodigende manier aan de bloemisten worden gepresenteerd. Dat kan alleen maar wanneer je vrachtauto daar helemaal op is afgestemd.

Rijnsburg kende de gelukkige omstandigheid dat er vaardige carrosseriebouwers waren. Theo Mulder, een Rijnsburgs bedrijf dat al meer dan 100 jaar werkzaam is, zal deze dinsdag in de video worden gepresenteerd. Het bedrijf is in 1913 opgezet door Arend Mulder, toen nog een wagenbouwer, die zich hoofdzakelijk bezighield met boerenwagens en landbouwwerktuigen. Maar vanaf de jaren dertig werden ook de laadbakken voor vrachtauto's geproduceerd en dat is een van de vele werkzaamheden, die het bedrijf ook nu nog verricht.

De vertoning van de video begint om tien uur in het museum aan de Oude Vlietweg 6. De toegang is gratis, een bijdrage voor de koffie is welkom. De datums voor de volgende bijeenkomsten in dit kwartaal zijn: 25 februari, 10 en 24 maart.


PR regen bij 3e cupwedstrijden RIJC

Schaatsen n Bij de 3e cupwedstrijden op de Leidse IJsbaan werden zaterdag jl. maar liefst 68 pr's gereden. In totaal staat de PR teller op 175, die door sponsor Mooij-ontwerp worden omgezet in euroknaken.

Hoewel er een aantal schaatsers afwezig waren reed de rest de vonken van het ijs. Kwam het door de goede training, het goede ijs of de goed geslepen schaatsen. Wie zal het zeggen. Laten we het houden op de geweldige inzet plus bovengenoemde factoren.

De jongste jeugd mocht drie afstanden rijden en daar vielen een aantal drieklappers. Valerie Friedrich, Tijs de Mooij, Daniel Oosterwijk en Beau Blankenspoor waren verantwoordelijk voor dit huzarenstukje.
Beau verbeterde haar record op de 2 ronden met maar liefst 6.22 seconden. Het was weer een feest om dit schaatsfestijn van nabij te hebben meegemaakt. Hulde aan alle vrijwilligers, die er weer voor gezorgd hebben dat alles vlekkeloos verliep.

Bij de meisjes staan Naomi en Liz op kop met 7 pr's en bij de jongens Vince en Quintin met 7 pr's.

Op zaterdag 8 februari vinden de districtwedstrijden voor pupillen plaats op de Leidse IJsbaan.

V.l.n.r.: Dani: 3 pr's, Finn: 1 pr, Beau: 3 pr's en Daan 2 pr's. | Foto: D. Kloos.