Kippenloop vol? Vrijheidsloop komt er aan!

De gezamenlijke Oranjeverenigingen Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg organiseren in samenwerking met de gemeente in aanloop naar 5 mei activiteiten ter gelegenheid van 75 jaar Vrijheid.

Op zaterdag 2 mei wordt de wandeltocht 'Vrijheidsloop', het sportieve element in het programma 75 jaar Vrijheid in de gemeente Katwijk, georganiseerd.

Het bijzondere van deze wandeltocht is dat men langs plekken en monumenten gaat, die herinneren aan de Duitse bezetting. De wandelaar krijgt informatie over deze bijzondere plekken.

Verschillende routes

Er zijn diverse routes uitgezet, voor zowel de sportieve als recreatieve wandelaars en/of kinderen. Er zijn twee routes van respectievelijk 25 en 16 km die door alle dorpskernen van onze gemeente gaan. De route van 25 km trekt door het duingebied, door Panbos en onder voorbehoud ook een stuk over het voormalige Vliegkamp Valkenburg.

Daarnaast zijn er twee routes van beide 8 km lang. Beide routes hebben twee verschillende vertrekpunten.

Er is een route die Valkenburg en Rijnsburg aandoet, waarbij gestart kan worden bij zowel het Dorpshuis in Valkenburg als bij de Burgt in Rijnsburg.

De andere route doet Katwijk aan Zee en Katwijk aan de Rijn aan, waarbij gestart kan worden bij de tent op het Strandplein in Katwijk aan Zee en bij De Roskam in Katwijk aan de Rijn.

Het is goed om te weten dat de routes zijn niet bewegwijzerd, maar de route staat op papier.

Onderweg zullen de deelnemers een aantal versnaperingen ontvangen en na voltooien van de wandeling wordt er natuurlijk een herinnering aan deze bijzondere wandeltocht uitgereikt.

De organisatie heeft er voor gekozen om met verschillende starttijden te werken.

De wandelaars die 25 km gaan lopen kunnen vertrekken tussen 09.00 en 9.45 uur en de wandeling van 16 km, vertrekt tussen 10.15 en 11.00 uur. Beide vanaf het Strandplein. De wandelaars van de 8 km wandeling kunnen vanaf de eerdergenoemde plekken starten tussen 11.30 en 12.00 uur.

Voor de wandeltocht zullen kaartjes worden verkocht. Naar verwachting zal dit begin maart starten, maar daar houden we u natuurlijk over op de hoogte. Meer informatie over alle activiteiten die vanaf begin april georganiseerd zullen worden, kunt u vinden op de speciale website 75jaarvrijheid.ovkrv.nl. Daar is ook de agenda te vinden. U kunt ons volgen via Facebook, Instagram en Twitter.

De organisatie neemt de inwoners van Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg mee in de organisatie, de voorbereidingen en het laatste nieuws over alles wat er op stapel staat voor de eerste meidagen van dit jaar.

Vrijheidsloop langs plekken en monumenten Duitse bezetting