Overhandiging van de cheque. | Foto: pr.
Overhandiging van de cheque. | Foto: pr. Foto: pr

Ronald McDonald Huis blij met cheque € 19.300,-

FlowerParade n Het Biercomié Rijnsburg heeft onlangs een prachtige cheque van maar liefst € 19.300,- overhandigd aan het Ronald McDonald Huis Leiden.

Het Biercomité Rijnsburg staat al ruim 20 jaar tijdens de corso op hun vaste stek bij de fontein op de kop van de Oegstgeesterweg in Rijnsburg. Johan van Tilburg: 'Helaas waren de weergoden ons deze keer niet goed gezind. Echt ontzettend jammer voor iedereen die bij de bloemencorso is betrokken. We kunnen heel wat hebben, maar dit was geen doen. Volgend jaar zijn we weer van de partij op ons vaste stekkie'.

Gelukkig was de Hollandse feestavond in oktober vorig jaar bij Bar-Bistro de Roos een groot succes en kon het Biercomité, bestaande uit de Rijnsburgse ondernemers Hans Leeuwenburg, Cor en Nicolien Kralt, Johan van Tilburg en Roel de Mooij toch een prachtige cheque overhandigen aan de manager van het Huis.

'We zijn er enorm trots op dat we inmiddels vier kamers in het Ronald McDonald Huis structureel sponsoren. Fijn om op deze manier te kunnen bijdragen aan een 'thuis ver van huis' voor ouders van zeer ernstig zieke kinderen', aldus Van Tilburg.

Het bestuur en het management van het Ronald McDonald Huis is dan ook ontzettend blij en dankbaar met deze geste vanuit het bloemendorp.


Huisartsenposten vanaf 2021 samen         in Alrijne Leiderdorp

regio n De huisartsenposten in de regio Zuid-Holland Noord, ook die in Voorhout, willen vanaf 2021 in de nachten samen werken vanuit één locatie in Leiderdorp.

Op deze manier is het mogelijk om de nachtzorg beter te organiseren. Door vanuit één locatie (naast SpoedEisende Hulp van het Alrijne Ziekenhuis) met meerdere artsen en triagisten tegelijk te werken is meer afstemming mogelijk, zodat de zorg beter en veiliger wordt.

De huisartsenposten gaan de komende tijd bespreken met bewoners, betrokken gemeenten, zorgverzekeraars en zorgorganisaties. Het plan wordt ook getoetst aan de nog te ontwikkelen regiovisie voor acute zorg.


Iets minder vuurwerkschade

2019 n In Katwijk is afgelopen jaarwisseling voor 23.000 euro aan vernielingen gepleegd met vuurwerk. Dat is drieduizend euro minder dan vorige jaarwisseling.

Burgemeester Visser: "Het is ontzettend jammer te moeten constateren dat er ook dit jaar weer schade is ontstaan. We doen er alles aan schade als gevolg van vuurwerk tot een minimum te beperken. Van handhaving, preventie tot communicatie. De jaarwisseling is een feest. Zonde dat dit met vernielingen gepaard gaat. We blijven, samen met de politie, de strijd aangaan tegen vuurwerkvandalisme."

In aanloop naar de jaarwisseling leek de schade mee te vallen. Toch hebben medewerkers van de buitendienst uiteindelijk toch behoorlijk wat vernielingen geconstateerd. De schade zit vooral in het vervangen van afvalbakken, verkeersborden en speeltoestellen. De kapotte materialen zijn inmiddels vervangen. Schade aan straatkolken wordt niet meegenomen in het totaalbedrag. Alle schadelocaties zijn bekend en van de vernielde materialen zijn foto's gemaakt. Deze worden doorgegeven aan de politie.