OV Ledenvergadering: 2020 wordt een jaar vol festiviteiten. | Foto: CvdS.
OV Ledenvergadering: 2020 wordt een jaar vol festiviteiten. | Foto: CvdS. Foto: CvdS

75ste verjaardag gevierd met Ernst, Bobbie & de Rest en Willeke Alberti

Trots n De jaarlijkse ledenvergadering van Oranje Vereniging Rijnsburg stond afgelopen maandag avond in het teken van 75 jaar bevrijding en de 75ste verjaardag van de vereniging zelf.

Het jaar 2020 wordt dan ook een druk jaar vol met activiteiten, zo liet voorzitter Robert Jan Heemskerk de aanwezige leden weten. 'We gaan dit jaar herdenken, gedenken en vieren', zo liet een trotse voorzitter weten.

Nieuwe penningmeester

Op de agenda stond ook de bestuursverkiezing. De heren Erwin Looden, William Hogewoning, Wouter Heemskerk jr. en mevrouw Petra Westra tekenden weer voor een periode van drie jaar bij. De heer Jan Zwaan had te kennen gegeven om na 16 jaar zijn bestuursfunctie neer te leggen. 'We hebben je leren kennen als een man met humor, passie en veel enthousiasme voor de OV. Je hebt er o.a. voor gezorgd dat de Feesttent van Oranje er is gekomen, maar ook de OV munt en je zorgde voor evenwicht binnen het bestuur. Het laatste jaar heb je gewaakt over de financiƫn van de vereniging', liet voorzitter Heemskerk weten. Voor deze werkzaamheden werd Jan Zwaan benoemd tot Lid van Verdienste. Namens de Koninklijke Bond van Oranjeverenigingen sprak secretaris de heer Dick Steenks het scheidende bestuurslid toe. 'De Bond is blij dat er mensen zijn zoals Jan Zwaan die zich vrijwillig inzetten om dorpsfeesten te organiseren. Dit is goed voor de saamhorigheid in de samenleving', aldus Steenks. De waardering werd overgebracht door Jan Zwaan de bronzen legpenning, met daarbij een oorkonde en draagspeld te overhandigen.

Sinds maandagavond heeft OV Rijnsburg ook weer een nieuwe penningmeester in de persoon van mevrouw Hanneke van Leeuwen. 'We zijn ontzettend blij dat je deze functie wil gaan vervullen en ik wens je ook veel plezier in ons bestuur', aldus voorzitter Heemskerk en overhandigde haar de bekende grijze en oranje stropdassen.

75 jaar

April-mei zijn de maanden waarin Rijnsburg, Valkenburg en Katwijk 75 jaar bevrijding gaat vieren. 'Dit wordt een groot spektakel, met o.a. een parade, muziekshow, taptoe, wandeltocht. Eind maart verschijnt er een speciale krant met veel aandacht voor deze mijlpaal', liet de voorzitter de aanwezige leden weten. De organisatie van dit alles is in handen van de vier lokale Oranjeverenigingen, SOV-KRV.

Mevrouw Teuntje van Delft lichtte een klein tipje van de feestsluier op ter gelegenheid van de 75ste verjaardag van OV Rijnsburg. De jarige vereniging en haar leden worden getrakteerd op nog een feest, samengesteld door een speciale jubileumcommissie. Teuntje hierover: 'Deze week wordt gehouden van dinsdag 26 mei tot en met zaterdag 30 mei. Er is een zeer gevarieerd programma, met voor een ieder wat wils. Zo worden de basisschool kinderen getrakteerd met een optreden van Ernst, Bobbie en de Rest, terwijl de ouderen vanaf 65 jaar gaan genieten van een optreden van Willeke Alberti. Ook komt er een Uiensterren playbackshow, onder leiding van Daan de Mooij met daarin veel bekende Rijnsburgers die een bijzondere act neer gaan zetten. Tijdens de Gala-avond met klassiek en pop, wordt medewerking verleend door o.a. Casual Company, de Flora Band en een van de meest veelzijdige sopranen van Nederland Francis van Broekhuizen. In deze feestweek krijgt het OV bestuur ook een receptie aangeboden. Over het exacte programma, kaartverkoop e.a. wordt u via De Rijnsburger en de OV social media op de hoogte gehouden.

De ledenvergadering werd afgesloten met een leuke oranje quiz en een bingo.