Kaartavond

Uitnodiging n Buurtvereniging Irissenstraat organiseert dinsdag 28 januari weer de maandelijkse klaverjas- en joker avond in De Voorhof. Er zijn leuke prijzen te winnen. Iedereen is van harte welkom. Aanvang 20.00 uur.


Boeketdienst

Kerk n De komende drie Boeketdiensten zijn bijzonder. Deze gaan over de hemel: jouw plaats daar en of het goed gaat komen met deze aarde. De heer Henk Binnendijk zal in deze drie diensten voorgaan. Het overkoepelende thema is gelijknamig aan zijn boek 'Hoe ziet de hemel eruit'. Zondag 26 januari is de eerste dienst met als introductie 'De hemel nu'. Paul van Hoek zal met zijn band de muziek begeleiden en Tom van der Plas & Rosita Varkevisser zijn dienstleider. Om 16.30 uur staan de koffie en thee klaar en om 17.00 uur start de dienst in de Immanuëlkerk.


Oud Rijnsburg

Film n Dinsdagmorgen 28 januari is er weer een bijeenkomst in het museum Oud Rijnsburg aan de Oude Vlietweg onder de titel: "De verhalenvangers". Er wordt kort iets verteld over de vroegere geschiedenis van Rijnsburg. Daarnaast blijft genoeg tijd om met elkaar bij te praten en van gedachten te wisselen over het Rijnsburg van vroeger en nu. Deze morgen staat de geschiedenis van Modezaak Bleichrodt centraal. Op 31 maart 1928 nam de heer N. Bleichrodt van de weduwe G. Vletter de "door haar gedreven zaak in manufacturen" over, zoals de krantenadvertentie toen meldde. Jarenlang was deze winkel een begrip in Rijnsburg. In de film die wordt vertoond zal Hans Bleichrodt vertellen over de zaak en over zijn vader. De bijeenkomst begint om tien uur en vanaf half tien bent u welkom in het museum aan de Oude Vlietweg 6. De toegang is gratis, een bijdrage voor de koffie is welkom. De datums voor de volgende bijeenkomsten in dit kwartaal zijn: 11 en 25 februari, 10 en 24 maart.

Eerst gevestigd aan de Vliet, maar toen in 1964 de mogelijkheid van nieuw winkelcentrum zich aandiende werd de overstap naar de Hoftuin gemaakt. Zoon Hans nam in de loop van de tijd de zaak over, maar inmiddels is ook hij gepensioneerd en is dit bedrijf alweer een tijd uit het winkelcentrum verdwenen. Veel Rijnsburgers hebben in de loop van de jaren hun kleding en textiel bij Bleichrodt gekocht en bewaren daar goede herinneringen aan.die ook buiten het zakenleven een belangrijke rol in Rijnsburg heeft gespeeld.

Bij de komende inloopochtenden ligt de nadruk op het filmprogramma. De mogelijkheid voor andere activiteiten zoals het laten scannen van oude Rijnsburgse foto's en het naspeuren van de eigen geschiedenis via internet zijn ook aanwezig, wanneer u daar gebruik van wilt maken gebeurt dat in overleg. U kunt dat melden bij de aanwezige vrijwilligers. Dat geldt ook als u interessante verhalen kunt aandragen, die kunnen worden verfilmd.