Jaimy opent zaterdag om 16.00 uur dit festival. | Foto: pr.
Jaimy opent zaterdag om 16.00 uur dit festival. | Foto: pr. Foto: pr

Avond van de Sport in Dorpshuis

Morgen n avond. In het Dorpshuis in Valkenburg worden vrijdag 24 januari tijdens de jaarlijkse Sportverkiezingen Katwijk onder meer de Sportvrouw/-man/-belofte en –ploeg 2019 bekendgemaakt.

Het wordt een mooie (sport)avond en je kunt erbij zijn. Je kunt een toegangskaart kopen óf kiezen voor een VIP-arrangement. Bestel je tickets via www.sportverkiezingenkatwijk.nl.

Op deze website lees je meer over de genomineerden en hun verhaal van 2019, eerdere winnaars, sportactualiteiten en meer.

Naast veel aandacht voor de sportprestaties van de genomineerden in de diverse categorieën, is er tevens oog voor het bredere sportplaatje in de gemeente Katwijk. Immers, sporten is meer dan het leveren van uitzonderlijke sportprestaties. Sport is ook en vooral bewegen, vitaliteit, meedoen en 'lekker bezig blijven'.

Prijzen

Tijdens de Avond van de Sport worden er daarom ook prijzen uitgereikt aan bestuurders en verenigingen en bedrijven die een extra bijdrage hebben geleverd om Katwijk en Katwijkers, Rijnsburgers en Valkenburgers in beweging te krijgen en te houden.

Nominaties voor bestuurders:

Jaap Janssen

Voorzitter Valken'68, actief pleitbezorger van multifunctioneel gebruik van sportaccommodaties, altijd op zoek naar samenwerking en actief betrokken bij het thema Vitale Sportvereniging en Lokaal Sportakkoord.

Jan & Carry Hoek

Bestuurders van de bloeiende watersportvereniging Skuytevaert. Samenwerking, verbinding en vernieuwing zijn de drijfveren van dit energieke duo. Initiatiefnemers van o.a. de Watersportdag (Sportinitiatief van het jaar 2016).

Jack van der Plas

Voorzitter van de Katwijkse Damclub. Besturen van een kleine(re) vereniging vraagt om veelzijdigheid en doorzettingsvermogen. Laten dat nou net twee kenmerkende eigenschappen zijn van Jack van der Plas.

Nominaties voor verenigingen:

Quick Boys

Als (bijna) 100-jarige voetbalvereniging nog altijd vitaal en volop in beweging. Quick Boys laat zien dat sportieve (top) prestaties heel goed samen gaan met een levendige vrijwilligersorganisatie, iedereen laten meedoen en aandacht voor breedtesport.

Sportvereniging Katwijk Rijn

SKR met meer dan 500 leden verdeeld over turnen, gym, aerobics en dans! Jong beginnen met bewegen en iedereen op zijn of haar eigen niveau sporten, maken van SKR een pareltje onder de ruim 70 verenigingen in Katwijk.

Badmintonclub De Valken

BC De Valken; klein maar fijn. Sportieve prestaties neerzetten in een gezellige en ontspannen sfeer, daar gaat het bij 'de Valken' om. Badminton: Een sport voor jong en oud!

De presentatie van de Avond van de Sport is net als in de vorige edities in handen van sportverslaggever Krijn Schuitemaker. Dit jaar presenteert de Katwijker de avond samen met Leidenaar en ex-voetballer/trainer Fons Groenendijk.


RIJC presteert goed bij District kampioenschappen

Welpen n Ilse Veuger reed bij de districtswedstrijden voor welpen naar een knappe 4e plaats met een fraai pr op de twee ronden in 48.85.

Haar tweede grote succes na haar 3e plaats bij de nieuwjaar wedstrijden. Ook Julia Klinkenberg reed een pr over de 2 ronden in 55.55. Ilse Vooys pakte haar pr op 1 ronde in 32.13 evenals Stijn van Duyvenbode, die 36.89 scoorde. Naomi Hogewoning complementeerde het succes van de RIJC met twee pr's op 1 ronden in 31.34 en 1.23.00 op 2 ronden.
Ook de krentenbollenschaatstocht op de Kennemerkunstbaan in Haarlem sloeg in bij de 20 deelnemers van de RIJC. Heerlijk 2 uur schaatsen en daarbij per aantal ronden heerlijke krentenbollen verdienen. Zaterdag 25 januari vinden de districtswedstrijden voor mini's en benjamins plaats op de Leide IJsbaan.


13 jarige dj opent Winterpretfestival

Muziek n De jonge Rijnsburger Jaimy Lorenzo, 13 jaar, heeft meegedaan aan de dj contest voor Winterpretfestival.

Dit festival wordt aanstaande zaterdag 25 januari gehouden bij de Hangaar van het voormalig Vliegveld Valkenburg. Via Facebook werd er geadverteerd dat je een (muziek)set in kon sturen. Echter dit was voor de leeftijd van 18 tot 25 jaar. De 13 jarige Jaimy Lorenzo was zo eigenwijs om het toch te doen. En niet zonder succes. De organisatie was onder de indruk van Lorenzo's inzending.

Dit resulteerde dat hij één van de winnaars is van de contest. Hij mag dan ook de grote mainstage zaterdag openen om 16:00 uur en daar is hij echt super blij mee uiteraard.

Voor Jaimy is 2020 hartstikke goed begonnen: voor de derde keer een podiumplek op SKA Kattukwaed. In maart doet hij voor de 2e keer mee met Kunstbende. Elke maand komt er via KattukFM (KattukNL) een mix uit op Mixcloud kortom hij maakt hele leuke dingen mee en dit is nog maar een kleine greep. | Foto: pr.