Jeffrey Jongeneelen is weer ouderwets op dreef tijdens Noordwijk-RBB. | Foto: Hans Heemskerk.
Jeffrey Jongeneelen is weer ouderwets op dreef tijdens Noordwijk-RBB. | Foto: Hans Heemskerk. Foto: Hans Heemskerk

Euforie maakt plaats voor teleurstelling en frustratie

n Noordwijk-Rijnsburgse Boys 3-3

De n derby Noordwijk-Rijnsburgse Boys speelde zich af onder zonnige omstandigheden. Letterlijk en figuurlijk. Want zeg nou zelf een wedstrijd spelen onder een heerlijk winterzonnetje, veel toeschouwers en een 1-3 voorsprong in de 88ste minuut. Wie zou daar niet voor tekenen.

Een minuut of zeven later zag de wereld voor het team van Henk Wisman er compleet anders uit. In minuut 88 besloot invaller Westdijk zijn frustratie van bankzitter van zich af te schieten. Zijn afstandsschot belandde via de paal in het doel. Deze aansluitingstreffer gaf de Noordwijkse burger moed. In de ruim bemeten extra tijd nog maar eens de bal in het zestienmetergebied pompen. De Rijnsburgse verdediging, tot dan toe bijna foutloos spelend, zag deze lange bal pardoes voor de voeten van Van Staveren vallen. Hij bezorgde zijn ploeg een punt dat gevierd werd als een overwinning.

Dat na een wedstrijd die voor Rijnsburgse Boys zo voorspoedig was verlopen. De 1-1 ruststand, doelpunten van Zeldenrust en James, gaf de Rijnsburgse supporter vertrouwen. Het had immers net zo goed 1-2 of 1-3 kunnen staan. Die 1-3 kwam er toch door fraaie goals van (weer) Zeldenrust en de als vanouds excellerende Jongeneelen. Rijnsburgse Boys speelde een puike wedstrijd en wat is het dan frustrerend als je in de slotseconden een zekere overwinning nog weggeeft. Dat na een week van allerlei transfernieuws. Zie hiervoor de website van de club.

Zaterdag weer een thuiswedstrijd. Excelsior Maassluis komt op bezoek, aanvang 15.00 uur.


RVV verliest van US H1, maar blijft koploper

Volleybal n In de eerste competitiehelft won RVV H1 nog met overtuigende cijfers van US H1. Afgelopen zaterdag had RVV meer moeite met de Amsterdammers en werd zelfs met minimaal verschil verloren (3-2). De concurrentie laat ook de nodige punten liggen, waardoor RVV koploper blijft.

In de eerste twee sets was er geen vuiltje aan de lucht. De ploegen gingen gelijk op tot in het midden van de set. RVV plaatste een versnelling en de setwinst was een feit (17-25; 21-21).

Vanaf de derde set wilde US niet mee werken aan dit scenario. Een wissel op de diagonaal- en buitenpositie pakte goed uit. US begon te draaien en realiseerde een voorsprong van zes punten. RVV-coach Walleze reageerde met een dubbele wissel waarbij de Mooij (Ard) en Vivo het veld inkwamen. Na een beslissing van de arbiter (20-15) ontstond een woordenwisseling waarna Vivo werd verzocht het speelveld te verlaten. Ondanks de verbijstering zette RVV een eindsprint in, maar vergat door te drukken (25-23).

In de vierde set werd het spel van RVV stabieler, maar bleef de ploeg grote moeite hebben met de doorgeslagen ballen van de US-spelverdeler en hun goede (blok)verdediging. Het gaat gelijk op tot 23-23, waarna RVV-buitenaanvaller Rovers forceerde en beide aanvallen buiten de lijnen sloeg (25-23).

RVV leek in de beslissende vijfde set de sterkste van de twee ploegen en had zelfs een 10-7 voorsprong, maar deze was niet voldoende voor de setwinst. US versnelde en dichtte het gat en was het scherpst in de slotfase van de set. (15-13).

De Katwijkers likken hun wonden en moeten zich gaan opladen voor de confrontatie tegen Vives aanstaande zaterdag 25 januari om 17:00 uur in de Boorsmazaal.


n Laat kapotte spullen maken in Repaircafé

Derde n keer. Zaterdag 26 januari wordt alweer voor de derde keer een Repaircafé georganiseerd in Rijnsburg.

Bij het Repaircafé wordt gekeken of kapotte spullen eerst nog gerepareerd kunnen worden in plaats van ze weg te gooien. U kunt er van 10.00 tot 12.30 uur terecht om kapotte huisraad te laten repareren. Daarbij kun je denken aan je stofzuiger, koffiezetapparaat, stoel en dergelijke. We vragen voor de reparatie een vrijwillige bijdrage in de kosten. Het idee is ook dat je er tijdens de reparatie bij blijft en er zelf ook wat van leert. Bij stoelen en bijv. kleding is het makkelijker om zelf mee te helpen dan bij magnetrons en cd-spelers. Dan kijk je mee met het werk van de reparateur. Het Repaircafé is te vinden in het gebouw van Gemiva, Tulpenstraat 16-18. Meer info: Repaircaferijnsburg@gmail.com of bel met Wilco Korts 06-30787182.

Repaircafé: voor de reparatie een vrijwillige bijdrage in de kosten. | Foto: pr.