Bram Ros in de aanval tijdends RBB-Jong Sparta. | Foto: Hans Heemskerk.
Bram Ros in de aanval tijdends RBB-Jong Sparta. | Foto: Hans Heemskerk. Foto: H. Heemskerk

Frisse start in het nieuwe jaar

n Rijnsburgse Boys-Jong Sparta 2-1

Voetbal n Van de warme oorden in en rond Madrid was het voor spelers en staf van Rijnsburgse Boys misschien een flinke overgang. De toeschouwers waren al gewend van de frisse omstandigheden van een winter die niet echt op gang komt.

Feit was dat zowel toeschouwers als acteurs de omstandigheden voor lief namen. Zelfs het veld, waarop veel zand was gestrooid, was geen spelbreker.

De eerste wedstrijd van het nieuwe jaar, tegen Jong Sparta, werd een keurige 2-1 overwinning.

De uitslag had hoger kunnen en moeten uitvallen, maar met name Van Dongen en Van der Moot hadden het vizier in de tweede helft niet op scherp.

Deze was in elk geval een stuk leuker dan de eerste. Rijnsburgse Boys was al in de derde minuut in het zadel geholpen door Jason Meerstadt. Hij passeerde zijn doelman Michael Fabrie op knullige wijze. Credits hierbij voor Anthony van Dongen die het beiden moeilijk maakte. Hierna controleerden de Uien de eerste helft en kon er na de thee gedacht worden aan het zeker stellen van de drie punten.

Dit gebeurde een kleine tien minuten na de rust. Dani van der Moot verzilverde het slimme hakballetje van Jeroen Spruijt. Verdere doelpunten aan Rijnsburgse kant bleven uit en na een goed doorgezette solo van invaller Youssef El Kachati, hij scoorde voor de Rotterdammers, werd het nog spannend. Gelukkig bleef het 2-1. Een prima resultaat dat hopelijk a.s. zaterdag tegen Noordwijk wordt gecontinueerd. Aanvang op de Duinwetering: 15.30 uur.


Visie op onderwijshuisvesting

Ingezonden n ChristenUnie. Veel schoolgebouwen in Katwijk zijn verouderd.

Onderzoek heeft aangetoond dat er de komende jaren grote investeringen nodig zijn om de onderwijskundige en bouwkundige staat van de schoolgebouwen in gemeente Katwijk op peil te brengen en te houden. Deze grote opgave vraagt visie, investeringen en een gedegen uitvoeringsplan.

Voor het verlenen van kwalitatief goed onderwijs zijn goede schoolgebouwen van groot belang. Tijdens de algemene beschouwingen van 2017 heeft de ChristenUnie dan ook een motie ingediend om structureel meer geld toe te voegen aan de reserve huisvesting onderwijs. Met als doel om een toereikend budget voor onderwijshuisvesting te waarborgen, omdat er op dat moment geen budget voor renovatie of vervangende nieuwbouw van schoolgebouwen was opgenomen in de gemeentelijke begroting.

Onderwijs is een gezamenlijke verantwoordelijkheid van het Rijk, de gemeente en schoolbesturen. Dit vraagt om maatwerk. Samen met de schoolbesturen is door gemeente Katwijk gewerkt aan een nieuw Integraal Huisvestingsplan voor het Basisonderwijs in Katwijk. In het plan wordt vanuit visie keuzes gemaakt en het geeft meer inzicht in toekomstige investeringen. Het doel is om te komen tot eigentijdse duurzame scholen, om modern onderwijs voor onze kinderen en kleinkinderen te waarborgen.

Vanavond, donderdag 9 januari, ligt het plan ter bespreking voor aan de gemeenteraad. De ChristenUnie is blij dat het zo ver is en we over dit belangrijke onderwerp met de raad gaan spreken.


n Rijnsburgse fotografe genomineerd Bruidsfoto Award

Bruidskinderen n Deze week zijn de nominaties bekendgemaakt van de prestigieuze verkiezing Bruidsfoto Award 2020.

Rianne Hogewoning (Lumifotografie) uit Rijnsburg is genomineerd in de categorie Bruidskinderen. Uit een aantal van ruim 1.250 inzendingen koos de vakjury 80 foto's die meedingen naar een felbegeerde Bruidsfoto Award 2020.

In de 8 fotocategorieën zijn telkens 10 foto's genomineerd. Alle genomineerde bruidsfoto's zijn te vinden op www.bruidsfotoaward.nl.

Tot 1 mei 2020 kan iedereen stemmen op favoriete bruidsfoto's via www.bruidsfotoaward.nl.

Op 11 mei 2020 worden de Award winnaars in de 8 categorieën bekendgemaakt tijdens een feestelijke uitreiking. De foto met de meeste publieksstemmen wint ook nog eens de titel Overall Winnaar 2020.

Tot 1 mei 2020 kan men stemmen op o.a. deze foto. | |Foto: Lumifotografie.