Sluipverkeer ook criterium onderzoek zuidelijke varianten tijdelijke N206

Provincie n Zuid-Holland heeft afgelopen maand hard gewerkt aan het ontwerpen van drie zuidelijke varianten voor de tijdelijke N206.

Er zijn diverse gesprekken gevoerd met o.a. de grondeigenaren aan de zuidkant van de huidige N206, Katwijk Smart Village (KSV) en ook is de omgeving middels informatietafels betrokken bij de uitwerking van de ontwerpen.

In nauwe afstemming met onder andere gemeente Katwijk, Rijksvastgoedbedrijf (RVB) en Hoogheemraadschap van Rijnland zijn de ontwerpen nu nagenoeg gereed. De onderzoeksbureaus gaan starten met het onderzoeken van de aspecten voor de verschillende varianten (drie aan de zuidzijde en één aan de noordzijde), zoals vermeld in de vergelijkingstabel, ook wel trade-off-matrix (TOM).

Op basis van de inbreng van de informatietafels eind november en afstemming met de betrokken stakeholders is de TOM op diverse aspecten uitgebreid om het onderscheid tussen de varianten zo goed mogelijk in beeld te brengen.

criteria

Bij het aspect bereikbaarheid is sluipverkeer als criterium toegevoegd. Dit vanwege zorgen bij de omgeving over mogelijk sluipverkeer als gevolg van de tijdelijke N206. Verder is bij het aspect woon- en leefmilieu de afstand van de tijdelijke N206 tot de woningen en scholen aan de TOM toegevoegd.

Daarnaast wordt ook het effect van de tijdelijke N206 op beschermde plant- en diersoorten en niet-gesprongen explosieven meegenomen. Tot slot is het aspect vergunningen toegevoegd, om de vergunningtechnische haalbaarheid van de varianten inzichtelijk te maken.

Aan de hand van de criteria in de TOM worden alle varianten tot en met januari 2020 onderzocht. De resultaten worden daarin zoveel als mogelijk feitelijk en kwantitatief weergegeven. Na afronding van het onderzoek nemen Gedeputeerde Staten van de provincie Zuid-Holland een besluit over de ligging van de tijdelijke N206. Uiteraard volgt daarop een terugkoppeling naar de omgeving.


Spullen gezocht voor Rommelmarkt

Doel n De Gereformeerde kerk van Valkenburg organiseert vrijdag 12 juni weer de jaarlijkse rommelmarkt.

De gehele opbrengst wordt gedeeld: 50% gaat naar een project van kerk in actie en 50% gaat naar een project van onze kerk: Investeren in zonnepanelen.

U kunt ons helpen door uw spullen te schenken voor de rommelmarkt. Denk hierbij aan kleine meubels, servicegoed, speelgoed, tuinspullen, witgoed, boeken, kleding enz. Geen grote kasten of banken en geen kapotte en vieze spullen.

U kunt de spullen brengen bij de opslag. De eerste keer kan dit op zaterdag 18 januari, van 10.00 tot 11.30 op de Achterweg 44 (bij de kassen). Op deze manier neemt u de rommelmarktcommissie een hoop werk uit handen. Alvast bedankt voor uw medewerking.


Leerhuis over Job

Bijeenkomst n In het Trefpunt is er donderdag 23 januari weer een bijeenkomst van het leerhuis Valkenburg.

Spreker is dr. Ad van Nieuwpoort, predikant in Bloemendaal. Hij geeft regelmatig in de media commentaar op het nieuws, en is in staat om de betekenis en de relevantie van de Bijbel voor actuele vragen onder woorden te brengen. Op de leerhuisbijeenkomst zal hij dat doen naar aanleiding van het boek Job, waarin het menselijk lijden centraal staat.

De bijeenkomst wordt gehouden in het Trefpunt, achter het kerkgebouw 'De goede Herder', Hoofdstraat 35 in Valkenburg. Aanvang 20:00 uur. De toegang is vrij, en iedere belangstellende is welkom. Om kwart voor acht is de koffie klaar.