Wethouder Mostert staat op nummer 21 op de lijst van invloedrijken.  | Foto: pr
Wethouder Mostert staat op nummer 21 op de lijst van invloedrijken. | Foto: pr Foto: pr

Vijf Katwijkers in lijst meest invloedrijken van regio

Het zakenmagazine Rijnstreek Business maakt ieder jaar een lijst met de meest invloedrijke ondernemers en bestuurders in de regio. Dit jaar staan er vijf Katwijkers/Katwijkse ondernemingen in die lijsten. Er zijn twee lijsten: ondernemingen en bestuurders.


Rijnsburger Cor Heemskerk van Heemskerk Fresh & Easy staat derde in de lijst met ondernemingen. Vorig jaar stond hij nog op de veertiende plek.

‘Het bedrijf breidt flink uit aan de Vinkenweg waardoor de productieruimte wordt verdubbeld en de omzet kan worden uitgebreid van 200 naar 350 miljoen euro. Hier wordt straks op acht voetbalvelden zeven dagen in de week, 24 uur per dag, gewerkt aan vers voedsel voor verschillende supermarkten’, staat in de toelichting.

Diek Parlevliet van het Katwijkse Parlevliet & Van de Plas (P&P) staat vijfde in de ondernemerslijst en zakt een plekje in vergelijk met vorig jaar. P&P is een grote werkgever in de visserijwereld die zich blijft inzetten voor een goede afhandeling van de Brexit.

Het bedrijf stond eind vorig jaar negende bij de eerste Seafood Stewardship Index van de World Benchmarking Alliance, waarbij wordt gekeken naar duurzaamheid van de dertig grootste visserijondernemingen.


Soldaat van Oranje

Producent Harry de Bruin van de musical Soldaat van Oranje staat twaalfde en zakt twee plekken in vergelijk met vorig jaar. De musical moest dit jaar meerdere keren worden stilgelegd vanwege corona en verkeert in zwaar weer.

Directeur Hyuk Brands van Haasnoot Bruggen is een nieuwkomer in de lijst met invloedrijke ondernemingen. Het bedrijf staat op de 23ste plek. Het bedrijf zet in op productie van recyclebare bruggen.


Wethouder Mostert

De Katwijkse wethouder Gerard Mostert is de enige in de lijst met invloedrijke bestuurders in de regio. Hij staat op plek 21ste plek.

Hij wordt volgens het zakenblad ‘alom geprezen voor zijn betrouwbaarheid’ en plukt de vruchten van het werk van zijn voorganger Klaas Jan van der Bent. ‘Unmanned Valley krijgt vorm en de bouw op Valkenburg gaat beginnen. En dat is in, economisch moeilijke, tijden goed nieuws. En zoals je als politicus opdraait voor de fouten van je voorganger, mag je ook het krediet opstrijken.’




Wie gunt u een versbox?

Genereus gebaar Keurslager Bob Owel

Keurslager Bob Owel in de Hoornes Passage heeft als versspecialist een goed jaar gehad, ondanks covid-19. Reden voor een genereus gebaar.


'Vorig weekend zaten we als familie bij elkaar en dachten even hardop na over iets speciaals te doen met de kerstdagen', vertelt Bob Owel. 'We willen graag gezinnen, die het minder goed hebben, met de feestdagen verwennen met de bekroonde producten uit onze slagerij.'

'Zelf hebben we een heel goed jaar gehad tot dusver. Daarom willen we graag iets terugdoen voor de gemeenschap', vervolgt Bob. 'Dit leek ons een goede manier.'

De slagersfamilie stelt daarom tien versboxen met een winkelwaarde van 100 euro ter beschikking. 'In elke box zit in ieder geval een stuk rosbief en een mooie rollade', licht Bob een tipje van de sluier op.


Denk aan een ander

De vraag is nu: 'Wie kent er iemand, bij wie het erg tegen zit en die het daardoor zo'n steuntje in de rug verdient?' Dus niet voor jezelf, maar voor een ander. Wie wilt u laten verrassen met een versbox? Geef daarbij aan om welke reden.

Owel heeft aan de redactie van de Katwijk Speciaal gevraagd om de inzendingen te verzamelen. Daaruit worden er tien met zorg geselecteerd.


Reageren op deze sympathieke actie kan vóór 16 december via

redactie@katwijkspeciaal.nl

Vergeet niet uw eigen adres en dat van de begunstigde te vermelden.

Het gezin Owel met de versbox. | Foto: Cor de Mooij