De nieuwbouw van de Oeverpolder aan de Hoorneslaan. | Foto: Adrie van Duijvenvoorde
De nieuwbouw van de Oeverpolder aan de Hoorneslaan. | Foto: Adrie van Duijvenvoorde Foto: Adrie van Duijvenvoorde

Inschrijving voor nieuwe appartementen gestart

Huurders Dunavie krijgen voorrang in Oeverpolder

Aan de Hoorneslaan springt het bouwwerk aan de overkant van winkelcentrum Hoornes Passage al enige tijd in het oog; het in aanbouw zijnde appartementencomplex Oeverpolder. Rond april volgend jaar trekken de nieuwe huurders in., huurders van Dunavie vinden dan op deze centrale locatie in de Hoornes in de 52 appartementen een nieuw duurzaam thuis. De inschrijving is afgelopen dinsdag gestart.


Huurders van Dunavie die in Katwijk een huurwoning achterlaten krijgen voorrang. ‘Dat komt soms vreemd over, maar we doen dat bewust. Op deze manier zorgen we voor meer kansen voor huurders van Dunavie’, vertelt manager wonen Annemarie Rook van Dunavie daarover. ‘Een nieuwe huurder die in Oeverpolder gaat wonen, laat zeer waarschijnlijk een andere woning van Dunavie achter. Met die woning geven we starters en andere woningzoekenden meer opties om te wonen. Dat noemen we doorstromen.’.


Op gang brengen van de doorstroom is onderdeel van de afspraken met de gemeente Katwijk en de Stichting Huurderbelangen Duin- en Bollenstreek.


Betaalbare woningen

Door afspraken met de gemeente en de SHD, borgt Dunavie de betaalbaarheid. Van de 52 woningen worden er 42 verhuurd voor 619,01 euro en 10 appartementen voor 737,14 euro (exclusief servicekosten). De 42 betaalbare woningen zijn primair gericht op bewoners die in aanmerking komen voor huurtoeslag.

'Betaalbaar is een relatief begrip'

‘Er is enorm behoefte aan betaalbare woningen. Maar betaalbaar is een relatief begrip, door heldere afspraken te maken met de gemeente en de SHD geven we daar inhoud aan’, vertelt Bestuurder Roland Marx licht deze keuze toe. ‘Er is een wettelijke grens aan de huurprijs voor sociale woningen. Voor elk project is dat anders, maar voor Oeverpolder hebben we ervoor gekozen om voor 42 appartementen de laagste norm aan te houden.’


Duurzaam

De nieuwe appartementen worden duurzaam en aardgasloos opgeleverd. Elke woning beschikt over zes zonnepanelen, die op het gezamenlijke dak worden geplaatst. De woningen beschikken elk over een eigen warmtepomp die in de winter de woning verwarmd en in de zomer zorgt voor een koele woning. De omgeving wordt samen met de gemeente vergroend. Zo komt er een wadi op het terrein. Deze aangelegde waterberging vangt regenwater op, waardoor het langzaam weg kan zakken in het grondwater. Eenmaal droog is het een fraai ogende groene grasmat.


Kijkje nemen

Op dunavie.nl kunnen belangstellenden via video's en ingekleurde woningplattegronden alvast een kijkje in de appartementen nemen. De inschrijfperiode is afgelopen dinsdag van start gegaan en loopt tot vrijdag 11 december 17.00 uur.

Begin van 2021 worden de huurders geselecteerd, die daarna hun woningen kunnen uitkiezen.