Afbeelding
Foto: pr

In 475 jaar van Swaen naar Zwaan

De Hillegomse stamboomonderzoeker Dick Zwaan heeft na jaren research een stamboom in boekvorm gepubliceerd over de nakomelingen van het Rijnsburgse echtpaar Jacob Swaen en Weijntgen Adriaensdr,


Zij woonden in de 2e helft van de 16e eeuw in Rijnsburg. Dit echtpaar vormt zijn oudst teruggevonden voorouder echtpaar van vaderszijde.

Het boek is getiteld ‘In 475 jaar van Swaen naar Zwaan’ en omvat 500 pagina’s. Van dit echtpaar worden ± 1.775 directe afstammelingen vermeld in dit boek. Zij dragen allen de namen Swaen, Swaan, Zwaan of van der Zwaan. Velen van hen leefden (en leven nog steeds) in Rijnsburg of de onmiddellijke omgeving. In dit boek worden ruim 6.000 personen genoemd. Naast de vermelding van hun persoonsgegevens zijn ook honderden illustraties toegevoegd, zoals kopieën van akten, foto’s, familie- en krantenartikelen. Ook veel verhalen over en rondom deze familie zijn in dit boek afgedrukt. Het boek geeft een goede indruk van het veranderende leven van deze familie vanaf ca. 1545 tot op de huidige dag.

Het boek is te bestellen via de auteur. Meer info zie ook: www.swaenpraet.nl/zwanenboek.html. Of stuur een mail naar mail@swaenpraet.nl,
| Foto: pr.


Vragen veiligheid Baron van Wassenaarsstraat

SGP-raadslid Jan de Vreugd heeft vorige week schriftelijke vragen ingediend bij het college over de verkeerveiligheid in de Baron van Wassenaarstraat in Rijnsburg.


De SGP’er is van mening dat actie nodig is om de verkeersveiligheid te verbeteren.


Naar aanleiding van een bewonersbrief heeft de SGP-fractie eerder al vragen gesteld. Uit de beantwoording van deze vragen blijkt onder meer dat er sprake is achterstallig onderhoud en gevaarlijke situaties.


De Vreugd vraagt het college of zij met de SGP-fractie van mening is, dat de verkeersveiligheid in de Baron van Wassenaarstraat verbeterd dient te worden.

Uit de eerdere beantwoording lijkt naar te komen dat de verantwoordelijkheid bij de bewoners ligt, omdat de bewoners eigenaars zijn van de straat. Voor mogelijke verantwoordelijkheid van de gemeente zou een periode van 30 jaar verstreken moeten zijn.

De Vreugd vraagt verder of het college het met de SGP-fractie eens dat het onverstandig is om te wachten tot 30 jaar zijn verstreken.

Tenslotte vraagt de SGP'er of het college bereid is om voor 1 maart 2021 met de bewoners van de Baron van Wassenaarstraat in overleg te treden om het achterstallig onderhoud aan te pakken en de verkeersveiligheid te verbeteren.
| Foto: CvdS.

Afbeelding