Bas en Greet Haasnoot Foto Dick Hogewoning
Bas en Greet Haasnoot Foto Dick Hogewoning Foto: Dick Hogewoning

Haasnootkunst voor het goede doel

Beeldend kunstenaar Greet Haasnoot uit Katwijk stelt een deel van de kunstcollectie van haar vader Bas Haasnoot en haar eigen kunst beschikbaar voor twee goede doelen: een school in Namibië en een tandartsproject in Sierra Leone.


Greet Haasnoot: ‘Mijn vader Bas Haasnoot was een kunstenaar die zijn inspiratie haalde uit de natuur. Hij overleed in 2013 en liet veel prachtig werk na. Het was mijn vaders wens dat zijn kunst onder de mensen kwam. Er kwam een mooie tentoonstelling in het Katwijks Museum en we maakten een boek over hem: Bas Haasnoot, jutter, kunstenaar.’


‘Met de inbreng van ons beider kunst sluit ik me aan bij mijn vaders wens en hoop dat de kijkexpositie in Museum Veldzicht veel geld zal opbrengen voor de mooie ontwikkelingsprojecten in Namibië en Sierra Leone van mijn vriendinnen Martha Baalbergen en Berthelle Passchier.’

Zaterdag 12 december van 10.00 tot 14.00 uur zijn de kunstwerken te bekijken bij Streekmuseum Veldzicht in Noordwijk. Tot deze tijd kan men een bod doen op de kunst via de facebookpagina www.facebook.com/haasnootkunst



'Mijn vader haalde zijn inspiratie uit de natuur'

Om 14.00 uur verzamelt biedingmeester Jan de Vreugd de biedingen en kunnen de kunstwerken meegenomen of bezorgd worden. Telefonische biedingen zijn eveneens mogelijk via 06 48082804.


De gehele opbrengst komt ten goede aan Education Centre Wake Up Windhoek www.wakeupnamibia.org/nl en Oral Health Project Sierra Leone www.dhin.nl. Beide ANBI Stichtingen.


Iedereen is zaterdag 12 december van harte welkom bij de kijkexpositie in het Streekmuseum Veldzicht Noordwijk.


Voor meer info:

wakeupwindhoek@gmail.com

of 06 48082804



Ds. Weegink promoveert

Ds. Barend H. Weegink, tot voor enige tijd predikant van de Katwijkse hervormde gemeente, promoveerde vorige week woensdag tot Doctor in de Theologie aan de Protestantse Theologische Universiteit te Groningen. Zijn proefschrift 'Nochtans mijn God. Leven, theologie en spiritualiteit van Aart Jan Theodorus Jonker' is een bijdrage in het kader van de protestantse geloofsbeleving.


Ds. Weegink schetst Jonker als een gereformeerd-ethisch godgeleerde en belicht daarmee een stroming die open was naar de moderne tijd en toch bleef bij het klassieke geloof. De plechtigheid werd gehouden in de Doopsgezinde Kerk die vlakbij de universiteit als aula fungeerde. Er konden maximaal dertig mensen aanwezig zijn. Door vele anderen is inmiddels de plechtigheid via een livestream (zie barend.weegink.net/overweeginkjes) al bekeken. Een promotie houdt in dat er door ondervragers oppositie wordt gevoerd en dat het wetenschappelijk getinte boek door de auteur moet worden verdedigd. Na drie kwartier klinkt uit de mond van de pedel met de staf het 'hora est' (het is tijd) en na een gebruikelijk beraad wordt vervolgens door de eerste promotor de doctorsbul aan de promovendus uitgereikt.

Weegink promoveerde bij prof. dr. Jan Hoek (oud-Katwijker) en prof. dr. Edward van 't Slot, die allebei in Groningen een bijzonder hoogleraarschap bekleden.

Het boek is in de winkel verkrijgbaar bij uitgeverij Eburon Utrecht 2020. 367 p, ISBN 978-94-6301-320-8.



Ds. Weegink zet onder het toeziend oog van de rector prof. dr. Mechteld Jansen zijn naam in het album van mensen die aan de universiteit gepromoveerd zijn. | Foto: pr
Canal Grande, Bas Haasnoot
Oude Jeroen, Greet Haasnoot