V.l.n.r.: Sabine, Joëlle, Rosalie, Elise, Eva en Lucas met hun diploma. | Foto: pr
V.l.n.r.: Sabine, Joëlle, Rosalie, Elise, Eva en Lucas met hun diploma. | Foto: pr Foto: pr

Platform Gehandicapten in top 3 ANWB Fonds

Platform Gehandicaptenbeleid Katwijk (PGK) maakt kans op 10.000 euro van het ANWB Fonds om rolstoelbergingen bij het Katwijkse strand te realiseren. Het platform kreeg vorige week bericht dat het initiatief in de top 3 van Zuid-Holland is geëindigd.

Uit die top 3 kiest de Adviescommissie van het fonds vervolgens per provincie een winnaar. Op 15 december worden de winnaars geïnformeerd.


De gemeente heeft eerder dit jaar, mede op initiatief van het platform, het strand toegankelijker gemaakt door op drie plaatsen betonnen strandpaden door te trekken tot aan de hoogwaterlijn. Aan het einde van de paden is er een uitkijkplateau. Hierdoor kunnen mensen in een rolstoel of scootmobiel ook genieten van het strand en de zee. Vorig jaar zijn al acht strandrolstoelen aangeschaft. Mensen met een (elektrische) rolstoel of scootmobiel kunnen, na reservering, gebruikmaken van deze strandrolstoelen. Probleem is dat zij dan hun rolstoel of scootmobiel onbeheerd moeten achterlaten.


Platform Gehandicapten wil daarom graag dat er speciale bergingen bij het strand komen, waarin de rolstoel of scootmobiel veilig kan worden achtergelaten. Om dat te realiseren heeft het platform dit project aangemeld bij het ANWB Fonds. Met 10.000 euro kan een aantal van die bergingen worden aangeschaft.




Vrijdag 4 december

Politiek voor het weekend

Het radioprogramma ‘Politiek voor het weekend’ van RTV Katwijk staat morgen, vrijdag 4 december, in het teken van de gemeentelijke bezuinigingen. Tussen 16.00 en 17.00 uur hoort u meer over wel of geen verhoging van de ozb en de voorgestelde bezuinigingen op onder meer wegen.


‘Politiek voor het weekend’ is geen ver-van-mijn-bed-show. Wij willen de politiek dichterbij brengen, politici (kritisch) bevragen naar het waarom en hoe van hun standpunten. We blikken terug en kijken vooruit naar de commissie- en raadsvergaderingen en wat de daar genomen besluiten voor u betekenen.


‘Politiek voor het weekend’ is het een co-productie van RTV Katwijk en Uitgeverij Verhagen.

Het redactieteam bestaat uit: Jan de Bruin, Jean Rooker, Jaap Schaap en Sandra Kornet-van Duijvenboden.


‘Politiek voor het weekend’: iedere vrijdagmiddag van 16.00 tot 17.00 uur vanuit de studio van RTV Katwijk aan de Ambachtsweg in ’t Heen.




Diplomaregen bij UNI

Voor de examenkandidaten van Chr. Muziekvereniging UNI was zaterdag 21 november een spannende dag. Zes muzikanten gingen op voor het landelijke HaFaBra Muziekexamen en zijn allemaal geslaagd voor het officiële Bondsdiploma. Een resultaat waar UNI Katwijk weer trots op is.


Vanwege de beperkingen rondom het coronavirus, werden de examens in eerste instantie uitgesteld. Gelukkig konden de leerlingen op 3 september hun theorie-examen doen. Dit gebeurde onder toeziend oog van de Zuid Hollandse Bond van Muziekverenigingen, die landelijk is aangesloten bij de KNMO. Hierop volgde het praktijkexamen op 21 november.


Deze examens vonden plaats in de Julianakerk te Sassenheim. Eén voor één kwamen er lachende gezichten de kerk binnen.


Aan het einde van de dag, konden Joëlle Imthorn en Eva de Mol (A-dwarsfluit), Sabine Imthorn en Rosalie Hoogendoorn (A-klarinet), Lucas Blok (A-trompet) en Elise Slagvelt (B-dwarsfluit) hun diploma’s in ontvangst nemen.


Uitreiking

Tijdens een intieme bijeenkomst vond aan het einde van de dag de officiële diploma-uitreiking plaats.


Zij werden stuk voor stuk in het zonnetje gezet door voorzitter Henk Sierat, die aangaf trots te zijn op de behaalde resultaten.