Het Emmaplein in 1978. | Foto: Nostalgisch Katwijk
Het Emmaplein in 1978. | Foto: Nostalgisch Katwijk Foto: Nostalgisch Katwijk

Online BiebQuiz over nostalgisch Katwijk

Na de succesvolle online quiz over Katwijkse woorden en uitdrukkingen presenteert Bibliotheek Katwijk, in samenwerking met Nostalgisch Katwijk, de gratis BiebQuiz ‘Nostalgisch Katwijk’, over het Katwijk van weleer.


Het wordt een leuk en verrassend uurtje op woensdag 9 december van 20.00 tot 21.00 uur waarbij foto’s van plekken en personen uit Katwijk de basis vormen voor de verrassende online quiz met dertig vragen.


Ga thuis de competitie aan en test je kennis over nostalgisch Katwijk.

De BiebQuiz sluit mooi aan bij de leesbevorderingscampagne Nederland Leest die in november in bibliotheken door heel Nederland werd gehouden.

Het thema is: kleine geschiedenis, grote verhalen. Lezers krijgen de mogelijkheid om in hun eigen geschiedenis te duiken met behulp van de bibliotheek: de geschiedenis van hun eigen familie of van de stad of streek waarin ze wonen. Op 9 december keren we terug naar het Katwijk van vroeger en zoeken de herinneringen bewust op met oud fotomateriaal.



Foto's van plekken en personen uit Katwijk vormen de basis

Iedereen kan vanuit huis meespelen. De quiz met 30 vragen wordt gepresenteerd door Lenny Remmelzwaal en Jacqueline van Duijvenboden van Nostalgisch Katwijk.


In de bibliotheek zijn vier Katwijkers (Anneke van Duijn-Schaap, Nel Noort, Heleen Schoneveld-Van der Plas en Lies van Beelen) uitgenodigd om de quiz ter plekke mee te spelen.


Geschiedenis

Na de quiz worden de antwoorden met de deelnemers besproken en kan iedereen zelf concluderen wie er het meest weet van de geschiedenis van Katwijk. Rond 21.00 uur wordt het Katwijks nostalgisch uurtje afgesloten met de uitreiking van de prijs.


De BiebQuiz met Nostalgisch Katwijk is gratis en openbaar te volgen via livestream op Facebook live en YouTube live van Bibliotheek Katwijk, Facebook van Nostalgisch Katwijk en op Kattuk.nl.