Filmavond met Brits drama in hoofdbieb

De laatste Filmavond Plus van dit jaar is op woensdag 16 december om 19.30 uur in de Hoofdbibliotheek. Bezoekers van de filmavond in november hebben de film voor december uitgekozen: Sorry We Missed You. Een eerlijk en ontroerend verhaal over een gezin dat zich staande probeert te houden in het hedendaagse Engeland.


In dit Brits sociaal-realistisch drama (2019) worstelt een jong stel met twee kinderen om rond te komen. De man besluit zelfstandig pakketbezorger te worden. Officieel is hij eigen baas, maar in feite zit hij vast aan één opdrachtgever die hem geen enkele vrijheid gunt. Wat een kans op een betere toekomst had moeten zijn, wordt een molensteen om de nek van het gezin.

De film is een snoeiharde aanklacht tegen een economisch systeem dat mensen afmat, kaalvreet en uitspuugt. Een systeem dat Britse arbeiders ondertussen ook nog alle rechten ontneemt, zodat ze geen poot hebben om op te staan. Toch zit er ook licht, lucht en humor in deze film. Ook is er naast woede ruimte voor begrip en ontroering. De huiselijke scènes vol puberperikelen zijn prachtig getroffen. Een ijzersterk, aangrijpend manifest dat met 5 sterren werd bekroond.


Iedereen is van harte welkom op deze Filmavond Plus waar het, op een coronaveilige manier, genieten wordt van een mooie film mét een lekker hapje erbij. De coronamaatregelen worden strikt gevolgd. Er is plaats voor 20 bezoekers. Toegang: 8,- euro voor leden en 10,- euro voor niet-leden.


Kaarten zijn te koop in de bibliotheekvestigingen in Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg en via www.bibliotheekkatwijk.nl.



In hoofdbibliotheek

Decemberverkoop afgeschreven materialen

Het is intussen al traditie geworden: rond de kerstvakantie verkoopt Bibliotheek Katwijk de afgeschreven materialen.


Vanaf vrijdag 4 tot en met zaterdag 19 december kan iedereen weer lekker grasduinen tussen de materialen die niet langer tot de collectie van de bibliotheek behoren, uiteraard op 1,5 meter afstand van elkaar.

De verkoop wordt tijdens de openingsuren gehouden in de Hoofdbibliotheek aan de Schelpendam én in Bibliotheek Hoornes/Rijnsoever aan de Hoorneslaan.


Wie voor een zacht prijsje iets wil aanschaffen dat nooit meer ingeleverd hoeft te worden bij de bibliotheek, moet zeker even komen snuffelen. Altijd leuk! De prijzen zijn: 0,50 euro per afgeschreven boek of 3 voor 1,- euro.



Oliebollenactie Zeeverkenners

De vertrouwde oliebollenactie van de Zeeverkenners gaat dit jaar, ondanks corona, door, maar in een andere opzet.


De oliebollen worden dit jaar verkocht via een webshop en een drive-thru. Bestellen kan vooraf en afhalen (of thuisbezorgen) kan op zaterdag 12 december.

Via de webshop www.oliebollenkatwijk.nl kunnen oliebollen (met of zonder krenten), appelbeignets en berlinerbollen worden besteld.

De oliebollen zijn op de dag zelf af te halen bij een afhaalkraam, in de drive-thru of ze worden thuisbezorgd. Een zakje met vijf oliebollen kost slechts 3,50 euro.

Meer info: oliebollenkatwijk.nl