De rotonde Rijnmond-Binnensluis afgelopen dinsdag. | Foto: Adrie van Duijvenvoorde
De rotonde Rijnmond-Binnensluis afgelopen dinsdag. | Foto: Adrie van Duijvenvoorde Foto: Adrie van Duijvenvoorde

De rotonde Rijnmond-Binnensluis afgelopen dinsdag. | Foto: Adrie van Duijvenvoorde

Verwachte problemen lijken mee te vallen na opheffen eenrichtingsverkeer

Het lijkt mee te vallen met de verkeerschaos, die de gemeente had verwacht na het opheffen van de eenrichtingsroute door Katwijk. Afgelopen zaterdag werd de eenrichtingsmaatregel op de Binnensluis en Westerbaan opgeheven.


'Het opheffen van het eenrichtingsverkeer op de Binnensluis en de Westerbaan verloopt vooralsnog zonder problemen. Er hebben zich geen opstoppingen of anderszins onveilige situaties voorgedaan', bevestigt een woordvoerder van de gemeente.


Uit de voorlopige telcijfers van de maandag blijkt dat ongeveer de helft van de automobilisten die tijdens de omleidingen over de Nieuwe Roversbrug (N206) werden geleid (van noord naar zuid), teruggekeerd is naar de Binnensluis. 'Het kan zijn dat men inmiddels gewend is om via de Nieuwe Roversbrug te rijden en hier eigenlijk wel tevreden mee is, afhankelijk van de bestemming. Ook duurt het altijd een paar dagen voordat de navigatiesystemen zich hebben aangepast aan de nieuwe situatie, en automobilisten vanuit Noordwijk of de N206 weer via de Binnensluis naar Katwijk aan Zee leiden.'


Het kan dus zijn dat het verkeer op de Binnensluis de komende dagen verder toeneemt.

Verder was gegarandeerde doorgang voor nood- en hulpdiensten een belangrijk onderdeel bij de keuze voor het eenrichtingsverkeer. 'Er heeft zich de afgelopen dagen (gelukkig) geen incident voorgedaan, dus het is nog niet te zeggen of de nieuwe verkeerssituatie dit aan kan. We wachten dan ook af hoe het verkeer zich de komende dagen gaat ontwikkelen en blijven de verkeerssituatie en de veiligheid voor alle verkeersdeelnemers nauwlettend in de gaten houden.'



Kattukse Brainweek met Kattukse Loterij

Dit jaar kon helaas, om voor de hand liggende redenen, de Kattukse Brainweek geen doorgang vinden. Daardoor werd er in 2020 minder geld opgehaald voor het onderzoek naar de Katwijkse Ziekte, oftewel HCHWA-D. Gelukkig zijn er altijd creatieve manieren om de Katwijkers iets leuks te brengen én tegelijk het onderzoek naar HCHWA-D te steunen.


Dit jaar doet de Kattukse Brainweek, een initiatief van de Vereniging HCHWA-D, dat in de vorm van de Kattukse Loterij. Verschillende sponsoren en donateurs stellen mooie prijzen beschikbaar.

De hoofdprijs is een elektrische fiets en daarnaast maak je onder ander kans op een voucher voor sloephuur, een wijnproeverij en een canvas van Treffend Beeld.


Loten kosten 2,50 euro per lot en voor 10 euro krijg je er 4 + 1 gratis. De Kattukse Loterij verloopt geheel Coronaproof. Meer info over de prijzen vindt u op en loten koopt u via

www.kattuksebrainweek.nl/

kattukseloterij

Loten zijn te koop tot en met 18 december, de dag van de trekking. Als u prijs heeft, wordt deze door de club bij u thuis afgeleverd op 1,5 meter afstand.


De opbrengst van de Kattukse Loterij wordt door de Kattukse Brainweek rechtstreeks gedoneerd aan het zogenaamde BATMAN-onderzoek in het LUMC.

Dit is het allereerste werkelijke medicijnonderzoek naar de Katwijkse Ziekte. Een veelbelovende eerste stap naar behandeling.

Ook hierover meer informatie op

www.kattuksebrainweek.nl of

www.hchwa-d.nl