Afbeelding
Foto: pr

Corona-update Katwijk


Besmettingen nog boven 100

Het aantal Katwijkers met een nieuwe coronabesmetting ligt nog altijd ruim boven de 100. Er werden vorige week 133 meldingen gedaan bij GGD Hollands Midden (zie diagram hieronder). Dat is wel veel minder dan twee weken geleden (339), maar nog altijd wel flink. Er werden vorige week drie Katwijkers opgenomen in het ziekenhuis en één plaatsgenoot overleed aan Covid-19.

Afgelopen maandag werden opnieuw 24 nieuwe besmettingen gemeld en afgelopen dinsdag 21.

Clusters

Gezien het grote aantal besmettingen in de regio meldt de GGD sinds een tijdje geen clusters meer. Dit omdat een cluster, drie of meer besmettingen verbonden aan een locatie en tijd, niet zoveel zegt op deze aantallen.

In de regio Hollands Midden zijn er op dit moment 219 clusters. Van alle besmettingen in onze regio is 20 procent te wijten aan clusters binnen bedrijven, scholen en instellingen. De overige 80 procent komt door besmettingen in de privésfeer. Het is dus erg belangrijk je aan de maatregelen te houden als je bezoek ontvangt en als je op bezoek gaat.

Gezien de aankomende feestdagen drukt de GGD iedereen op het hart goed op te letten. Heb je klachten? Ontvang dan geen bezoek en ga ook niet op bezoek. Houd je aan de anderhalve meter afstand en was vaak je handen.