Cheressa Parlevliet van Douglas ontvangt de kadokaart van Jacco Knape. | Foto: Aad van Duijn
Cheressa Parlevliet van Douglas ontvangt de kadokaart van Jacco Knape. | Foto: Aad van Duijn Foto: Aad van Duijn

NOC*NSF geeft advies

Gratis webinars voor verenigingen

‘Hoe houdt onze vereniging het contact met leden fris en fruitig? De inkomsten vanuit de kantine worden gemist!’ en ‘Hoe besturen wij in deze tijden onze club?’


Bij Welzijnskwartier horen we diverse geluiden van verenigingen. Er wordt een beroep gedaan op hun vermogen om aan te passen tijdens deze coronaperiode.

Om niet stil te blijven staan en toch vooruit te blijven kijken organiseert NOC*NSF in de periode van 23 november t/m 9 december een aantal kosteloze webinars.

Verschillende thema’s

De interactieve webinars zijn met thema’s als ‘Duurzame sportaccommodatie’ en ‘4 inzichten van een verenigingsscheidsrechter’ voornamelijk gericht op sportverenigingen, maar sommige onderwerpen spreken een breder publiek aan.

Denk bijvoorbeeld aan de webinar ‘Communicatie, juist nu maar hoe?' en ‘Financieel gezond de crisis door'.


Verder kunnen we met de Nationale Vrijwilligersdag op 7 december wel iets opsteken van de webinar ‘Vrijwilligersmanagement’, waarin het gaat over het werven en behouden van vrijwilligers.

Meld je snel aan. Voor de webinars geldt: vol = vol! Meedoen? Kijk op https://welzijnskwartier.nl/nieuws/gratis-webinars-voor-verenigingen/

Is een webinar waar u graag aan wilt deelnemen al vol? Neem dan contact op met een verenigingsondersteuner of een sportmedewerker van Welzijnskwartier. We kunnen dan kijken of we apart voor de verenigingen in Katwijk nog een webinar kunnen organiseren.



Inwisselbaar bij honderd lokale bedrijven

Handige BeleefKatwijk.nl kadokaart

‘Met de ‘BeleefKatwijk kadokaart’ kunnen bedrijven, instellingen en verenigingen een leuke attentie aan hun medewerkers geven en hiermee tevens de winkeliers en horeca in Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg steunen. Een prachtig initiatief om lokaal in deze lastige maanden een positief signaal te af te geven. Ik doe mee’, zegt wethouder Jacco Knape enthousiast en voegt direct de daad bij het woord.


‘Met de feestdagen op komst en de behoefte bij diverse instellingen om hun personeel dit moeilijke jaar extra te belonen, betekent de komst van de BeleefKatwijk kadokaart een steuntje in de rug voor alle winkeliers en horecaondernemers in Katwijk.

Met deze bon, die nu al bij zo’n honderd lokale bedrijven besteed kan worden, geef je een betrokken signaal af. Het is zeker in deze periode belangrijk om lokaal te denken, te doen en te besteden.’


Positief signaal

Wethouder Jacco Knape besteedde de eerste kadokaart in het winkelcentrum Zeezijde.

‘Toeval dat het hier gebeurt,’ benadrukte de wethouder, ‘want de kadokaarten zijn bij alle Katwijkse winkeliers en horecabedrijven te besteden. Het is een goed initiatief om de lokale bedrijvigheid te ondersteunen. Ik sta daar volledig achter.’


Zowel Gijs de Vreugd, voorzitter van de winkeliersvereniging Hoornespassage, als Fons van Diemen van de Hemavestiging in het winkelcentrum De Hoftuin, waarderen het initiatief van de plaatselijk te besteden kadokaart.

‘Op die manier wordt de band tussen het winkelend publiek en de winkeliers of de eigenaren van de horecabedrijven versterkt,’ aldus De Vreugd.


Bestellen

De BeleefKatwijk kadokaart bestel je op www.beleefkatwijk.nl. Hier kan men ook zien welke lokale bedrijven de kaart als betaalmiddel accepteren.

Bent u ook ondernemer en staat u er nog niet tussen, dan kunt u zich aanmelden. Inmiddels is er al voor tienduizenden euro's aan kadokaarten door bedrijven of grote dienstverlenende instanties besteld. ‘Maar we hopen ook op veel particulieren. Juist zij zorgen voor dat extra positieve signaal aan onze locals,' aldus de wethouder.