Ook de oliebollenactie van de Zeeverkenners gaat dit jaar anders. | Foto: pr
Ook de oliebollenactie van de Zeeverkenners gaat dit jaar anders. | Foto: pr Foto: pr

Dit jaar thuisbezorgd of via drive-thru

Oliebollenactie Zeeverkenners

Dit jaar gaat alles anders. Ook de oliebollenactie, zoals de Katwijkse Zeeverkenners al jaren organiseren, moest een nieuwe vorm krijgen om door te kunnen gaan. En de Katwijkse Zeeverkenners doen dat op een originele, passende vorm te vinden.


De oliebollen worden dit jaar verkocht via een webshop en een drive-thru. Bestellen kan vooraf en afhalen (of thuisbezorgen) kan op zaterdag 12 december. Al sinds de jaren '60 gaan honderden jongen meisjes langs de deuren om de zelfgebakken oliebollen van de Katwijkse Zeeverkenners te verkopen, als financiƫle ondersteuning van hun hobby. De oliebollenactie dit jaar niet door laten vanwege corona gaan was dan ook absoluut geen optie. Via de webshop www.oliebollenkatwijk.nl kunnen oliebollen (met of zonder krenten), appelbeignets en berlinerbollen worden besteld. Jeugdleden kunnen zelfs de status van topseller winnen als hun naam het meest wordt ingevoerd bij de bestelling. In de laatste dagen voor de echte actie worden alle oliebollen vers gebakken met behulp van Bakkerij Haasnoot en op zaterdag 12 december zijn ze klaar om gegeten te worden.

De oliebollen zijn op de dag zelf af te halen bij een afhaalkraam, in de drive-thru of ze worden thuisbezorgd. Een zakje met vijf oliebollen kost slechts 3,50 euro. Het is goedkoper als u twee zakjes (6,50 euro) of drie zakjes (9,00euro) koopt.


oliebollenkatwijk.nl,

katwijksezeeverkenners.nl

of FB/katwijksezeeverkenners