Dunavie waarschuwt: valse berichten WoningNet

Wooncorporatie Dunavie waarschuwt voor vals sms-berichten en e-mails: ‘Er worden valse sms-berichten en e-mails verzonden door een onbekende partij. Hierin staat dat je de verlengingskosten van jouw inschrijving bij WoningNet moet betalen. Dit zijn valse e-mails en sms-berichten. Wij adviseren je deze te verwijderen.’


Als je een woning van Dunavie huurt of je zoekt een woning, sta je meestal ingeschreven bij Huren in Holland Rijnand. Hier betaal je inschrijvingskosten voor.


WoningNet is niet de partij waar je ingeschreven staat. Vanuit die naam, WoningNet, worden deze valse berichten gestuurd.


‘Laat je hierdoor niet misleiden. Het is een zogenaamde phising-actie’, waarschuwt Dunavie.


Phishing

‘Phishing is een vorm van digitale oplichting. Phishing gebeurt via e-mail, WhatsApp en sms. Slachtoffers worden naar een valse website gelokt waar ze vervolgens hun bank- of andere inloggegevens prijsgeven, of een onlinebetaling moeten doen.’


‘Twijfel je over de echtheid van dit soort berichten? Neem dan altijd telefonisch contact op met de betreffende organisatie, in dit geval hureninhollandrijnland.nl of Dunavie.



Kat uit                        de boom

Brandweer Katwijk moest er afgelopen zaterdagmiddag aan te pas komen om een kat uit de boom te halen.


Rond 16.00 kreeg de brandweer een melding en vertrok naar de Kortenaerstraat in Katwijk waar een kat in een hoge boom zat. De autoladder werd ingezet.


De kat wachtte rustig de komst van de brandweerman af en liet zich makkelijk pakken. De kat is weer terecht bij zijn eigenaar.