Ledenblad van november. | Foto: pr
Ledenblad van november. | Foto: pr Foto: pr

Ledenblad van Genootschap Oud Katwijk

Tweemaal per jaar verschijnt het ledenmagazine van het Genootschap Oud Katwijk en onlangs plofte de najaarseditie op de deurmat bij onze leden en donateurs.


Dit fraaie full-color ledenmagazine (winkelprijs 2,95) staat boordevol informatie over het Katwijks Museum, nieuws over tentoonstellingen, nieuwe aanwinsten (schilderijen en objecten) en wetenswaardigheden. Elke editie bevat bovendien een selectie aan historische artikelen en foto’s over het oude zee- en rijndorp, de kunstenaarskolonie Katwijk en het visserijverleden met bijbehorende folklore.


Daarnaast kent elke uitgave een aantal vaste rubrieken, zoals ‘vrijwilliger aan het woord’, ‘raad het voorwerp’ en ‘sponsor in beeld’. In de recent verschenen najaar editie wordt uitgebreid stilgestaan bij het onlangs verworven topstuk van Jan van Goyen.

Daarnaast wordt de lezer onder andere meegenomen in een reddingsverhaal van ruim 200 jaar geleden en is er aandacht voor een bijzondere schelpenverzameling.

Tevens kunt u kennismaken met Cor Zwaan, de nieuwe voorzitter van het Genootschap Oud Katwijk en het Katwijks Museum. In de vaste sponsorrubriek staat Echte Bakker Teun den Dulk ‘in the spotlight'.


Heeft u dit najaarsmagazine niet ontvangen? Word dan lid van het Genootschap Oud Katwijk

(www.katwijksmuseum.nl/lid-worden)