De bakkerij op de hoek Adm. De Ruyterlaan en Jan van Brakelstraat. Iets verderop naar links De Spar. | Foto: pr
De bakkerij op de hoek Adm. De Ruyterlaan en Jan van Brakelstraat. Iets verderop naar links De Spar. | Foto: pr Foto: pr

Op woensdag 9 december

Online BiebQuiz                        over Nostalgisch Katwijk

Na de succesvolle online quiz over Katwijkse woorden en uitdrukkingen presenteert Bibliotheek Katwijk, in nauwe samenwerking met Nostalgisch Katwijk en Katwijk Actueel, nu de BiebQuiz ‘Nostalgisch Katwijk’, over het Katwijk van weleer.


Een leuk en verrassend uurtje op woensdag 9 december van 20.00 tot 21.00 uur, waarbij foto’s van plekken en personen uit Katwijk de basis vormen voor de verrassende online quiz met dertig vragen. Ga thuis de competitie aan, test je kennis over nostalgisch Katwijk en speel gratis mee met deze online quiz.


De BiebQuiz met vragen over Nostalgische Katwijk sluit mooi aan bij de leesbevorderingscampagne Nederland Leest die in november in bibliotheken door heel Nederland wordt gehouden. Het thema is: kleine geschiedenis, grote verhalen. Lezers krijgen de mogelijkheid om in hun eigen geschiedenis te duiken met behulp van de bibliotheek: de geschiedenis van hun eigen familie of van de stad of streek waarin ze wonen. Met deze quiz wordt dat ook gedaan: we keren terug naar het Katwijk van vroeger en zoeken de herinneringen bewust op met oud fotomateriaal.


Er wordt begonnen om 20.00 uur: iedereen kan vanuit huis meespelen. De quiz met 30 vragen wordt gepresenteerd door Lenny Remmelzwaal en Jacqueline van Duijvenboden van Nostalgisch Katwijk.


In de bibliotheek zijn vier Katwijkers (Anneke van Duijn-Schaap, Nel Noort, Heleen Schoneveld-Van der Plas en Lies van Beelen) uitgenodigd om de quiz ter plekke mee te spelen.

Na de quiz worden de antwoorden met de deelnemers besproken en kan iedereen zelf concluderen wie er het meest weet van de geschiedenis van Katwijk. Rond 21.00 uur wordt het Katwijks nostalgisch uurtje afgesloten met de uitreiking van de prijs.

Katwijk Actueel zorgt voor de techniek van de livestream.


Gratis meedoen vanuit huis

De BiebQuiz met Nostalgisch Katwijk is op woensdag 9 december en is gratis en openbaar te volgen via livestream op Facebook live en YouTube live van Bibliotheek Katwijk, Facebook van Nostalgisch Katwijk, Facebook van Katwijk Actueel en op Kattuk.nl.


Als je een reminder wilt ontvangen, dan kun je een mailtje sturen naar apauwels@bibliotheekkatwijk.nl. Op 9 december krijg je dan een link toegestuurd naar de live-uitzending die om 20.00 uur begint.