In Katwijk

Recordopbrengst collecte Alzheimer

De collecte van Alzheimer Nederland eerder deze maand heeft in Katwijk 15.924,59 euro opgeleverd. Circa 95 collectanten haalden tezamen ruim 13.000 euro contact geld op, daarnaast werd er bijna 3.000 euro digitaal opgehaald. Voor het zesde jaar op rij is de opbrengst gestegen: er werd bij 12 procent meer opgehaald dan vorig jaar, ondanks dat er een stuk minder collectanten actief waren. De organisatie bedankt hiervoor alle gevers en collectanten.


In het voorjaar werden door de coronacrisis veel collectes afgelast en ook in het najaar besloot een aantal goede doelen om louter digitaal te collecteren. Fysiek collecteren bleek ondanks corona echter uitstekend mogelijk, met wederom een puik eindresultaat in onze gemeente. In Katwijk werd zo’n 7.500 euro opgehaald, Rijnsburg volgde met 6.000 euro en Valkenburg droeg zo’n 2.500 euro bij aan de totale opbrengst.


Aandacht voor dementie is noodzakelijk, want 1 op de 5 mensen krijgt dementie en zelfs 1 op de 3 vrouwen. Op dit moment leven ruim 280.000 mensen in Nederland met deze ziekte en kennen velen wel iemand in de omgeving die ermee maken heeft. De verwachting is dat het aantal mensen met deze ziekte stijgt naar ruim een half miljoen in 2040. Daar moet iets aan gedaan worden. Met meer onderzoek komen we dichter bij een toekomst zonder dementie.

De collecteweek draagt hier in belangrijke mate aan bij. Wil je volgend jaar ook een handje helpen als collectant? Alzheimer Nederland is hier blij mee. Je kunt je opgeven via www.alzheimer-nederland.nl/collecteren of bij de Katwijkse collecteorganisator Lennart van der Plas via

alzheimerkatwijk@gmail.com.